27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Σταύρος Σταυράκογλου: Διεκδικούμε διαφάνεια και λογοδοσία, διεκδικούμε όλα όσα αξίζουν οι συνδημότες μας

Στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Ειδικής Επιτροπής Λογοδοσίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, η παράταξη «ΑΡΧΗ» έθεσε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, ερωτήματα και προτάσεις.

Η εν λόγω επιτροπή συγκροτήθηκε και συνεδριάζει ως υποχρέωση της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία των Δήμων.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Σταυράκογλου ανέφερε ότι μέσα από το νέο αυτό θεσμικό όργανο θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να ενθαρρύνει τη διαφάνεια και να προωθήσει τον διάλογο με τη δημοτική αρχή, με σκοπό να διεκδικηθούν και επιτευχθούν αυτά που αξίζουν στους δημότες, καθώς όπως ο ίδιος ανέφερε, το όφελος του τόπου και των πολιτών είναι πάνω από όλα. Συγκεκριμένα έκανε ειδική αναφορά στα οφέλη που θα πρέπει να διεκδικήσει ο Δήμος από την πλωτή μονάδα αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου, στο θέμα της διαφάνειας και τους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί και επίκεινται για τα οικονομικά του δήμου, καθώς και στο έργο τηλεθέρμανσης σε Φέρες και Τραϊανούπολη.

Για την πλωτή μονάδα αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου

Όπως επεσήμανε ο κ. Σταυράκογλου είναι σημαντικό να διεκδικηθούν από πλευράς του Δήμου μετρήσιμα αντισταθμιστικά και ανταποδοτικά οφέλη υπέρ των πολιτών για τη λειτουργία της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου FSRU στην περιοχή. Επίσης, πρότεινε την υπογραφή ενός Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του φορέα του έργου, με συγκεκριμένο ανταποδοτικό περιεχόμενο, που θα προκύψει από την συγκρότηση μιας διαπαραταξιακής Επιτροπής Διαχείρισης, με την συμμετοχή και άλλων κοινωνικών εταίρων.

Για τον διαχειριστικό έλεγχο και τον πιθανό νέο έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Αναφέρθηκε στον διαχειριστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία, τον οποίο απέκρυψε η δημοτική αρχή επί ένα έτος και ρώτησε εάν αληθεύει  η πληροφορία ότι ακολουθεί νέος έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το 2023.

Για το έργο τηλεθέρμανσης σε Φέρες και Τραϊανούπολη

Αναφέρθηκε στο έργο τηλεθέρμανσης για τις Φέρες, την Τραϊανούπολη και τους οικισμούς τους, ζητώντας την επέκταση της τηλεθέρμανσης για οικιακή χρήση και σε άλλες αγροτικές περιοχές, καθώς μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική παρέμβαση που θα μειώσει το κόστος διαβίωσης στηρίζοντας έμπρακτα τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Προς έκπληξη όλων, διατυπώθηκε η πρόθεση της δημοτικής αρχής να ακυρώσει το έργο της Τηλεθέρμανσης των Φερών και των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Φερών.

Η παράταξη Αρχή για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης με συνέπεια και σοβαρότητα διεκδικεί αυτά που αξίζουν στον τόπο μας με συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις.

Related posts

Επιστρέφουν οι αιμοδοσίες στην αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης

editor

57 επιβεβαιωμένοι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη – 36 νεκροί έχουν ταυτοποιηθεί, 38 επιβάτες νοσηλεύονται

editor

Εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού στο Σταυρίδειο Ίδρυμα “Ο Άγιος Κυπριανός”

editor
27/04/2024 9:51