28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

57 επιβεβαιωμένοι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη – 36 νεκροί έχουν ταυτοποιηθεί, 38 επιβάτες νοσηλεύονται

Στους 57 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, αστυνόμο Β’, Κωνσταντία Δημογλίδου. Διευκρίνισε ότι όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά ως αγνοούμενοι συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς. «Σε αυτό το σημείο γίνεται το λάθος από κάποιους να προσθέτουν αυτούς που είχαν δηλωθεί από τους συγγενείς ως αγνοούμενοι αμέσως μετά το δυστύχημα με τον αριθμό των νεκρών που έχουν ανασυρθεί. Όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε η κ. Δημογλίδου, μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 36 νεκροί από τα δείγματα που έχει λάβει η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών με τη μέθοδο DNA διεξάγεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ελληνικής αστυνομίας. Ακόμη, όπως γνωστοποίησε, έχουν ενημερωθεί ήδη 11 οικογένειες από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ελληνικής αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους της αστυνομίας και συμπλήρωσε ότι η επώδυνη αυτή διαδικασία συνεχίζεται.

«Στα εργαστήρια η διαδικασία ταυτοποίησης διεξάγεται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και έχει διακοπεί οποιαδήποτε άλλη εργασία, προκειμένου να διεκπεραιωθεί όλη η διαδικασία της ταυτοποίησης το ταχύτερο δυνατόν», ανέφερε.

Σχετικά με τους νοσηλευόμενους η κ. Δημογλίδου είπε ότι παραμένουν για νοσηλεία 38 επιβάτες, 31 σε απλές κλίνες και 7 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Από την πλευρά τοy ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης ανέφερε ότι εκτιμάται ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας. Όπως είπε, τα γερανοφόρα οχήματα έχουν μετακινήσει τα δύο βαγόνια τόσο το πρώτο επιβατικό της β’ θέσης όσο και το βαγόνι- εστιατόριο διευκολύνοντας την επιχείρηση έρευνας. Ταυτόχρονα οι πυροσβέστες από χθες το απόγευμα πραγματοποιούν σάρωση τόσο στις άμορφες μάζες των βαγονιών όσο και στο έδαφος. «Σκοπός μας είναι αφενός ο πιθανός εντοπισμός αγνοουμένων και αφετέρου η πιθανή συλλογή ακόμα και μικρών δειγμάτων βιολογικού υλικού που θα αξιοποιηθούν στη διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης. Εκτιμάται ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας», σημείωσε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Related posts

Το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα Sport Management στην Ελλάδα

editor

Γιατί να επιλέξεις Το Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

editor

Σε εξέλιξη οι έρευνες στο σημείο που κατέπεσε το Αντόνοφ

editor
28/03/2024 21:12