27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Κοινωνία

ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

του Σταύρου Σταυράκογλου

Οικονομολόγου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΡΧΗ

Η επένδυση και η εμπιστοσύνη στους νέους ανθρώπους είναι πράξη ευθύνης και προοπτικής για τον τόπο μας.

Η αδιαφορία, η δυσπιστία και η σημαντική αποχή των νέων από τα κοινά έχει πάρει διαστάσεις μάστιγας. Στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις τα ποσοστά συμμετοχής των νέων ανθρώπων είναι αποκαρδιωτικά και δείχνουν ολοκάθαρα το προφανές: πως οι νέοι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι η ενεργός απασχόληση με τα κοινά και η συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες μπορεί να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο.

Είναι δικό μας χρέος, ειδικά όσων έχουμε θέσεις ευθύνης, να ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ότι εννοούμε πραγματικά πως επιθυμούμε οι νέοι να γίνουν ενεργοί πολίτες και πως δεν τους θέλουμε μόνο ως περιστασιακούς ψηφοφόρους κάθε τέσσερα χρόνια. 

Αυτό προϋποθέτει θεσμικές διαδικασίες που θα διασφαλίζουν την ενεργή συμμετοχή τους στη διαμόρφωση της τοπικής πολιτικής και θα εξασφαλίζουν τις προοπτικές και τις καινοτόμες δράσεις που απαιτούνται για να γίνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ένας τόπος γεμάτος ευκαιρίες για την νεολαία.

Με αυτό το σκεπτικό προτείνουμε τη δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων βασισμένου σε τρείς βασικούς άξονες:

  1. Την αντιπροσωπευτικότητα με τη συμμετοχή νέων από όλες τις περιοχές του Δήμου, όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες.

 

  1. Τη διασφάλιση του τυπικά γνωμοδοτικού, αλλά ουσιαστικά αποφασιστικού χαρακτήρα του Συμβουλίου Νέων, ειδικά για ζητήματα που αφορούν τους ίδιους τους νέους.

 

  1. Την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, αλλά και συγκεκριμένων διαδικασιών που θα διασφαλίζουν τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των νέων της τοπικής μας κοινωνίας στη διαμόρφωση της ατζέντας, αλλά και των προτάσεων του Συμβουλίου Νέων.

Στη δημοτική παράταξη ΑΡΧΗ θέλουμε να δώσουμε χώρο και δυνατότητες στους νέους ανθρώπους για να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, με σοβαρότητα και συνέπεια. Επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε θεσμούς που θα αποτελέσουν την έναρξη μιας νέας νοοτροπίας και μιας νέας, συμμετοχικής και δημοκρατικής διαδικασίας, και να δώσουμε στην νεολαία τη θέση που της αξίζει στον δήμο μας.

Related posts

Στην Αλεξανδρούπολη το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Βασικής & Κλινικής Φαρμακολογίας

editor

Στο Πανευρωπαϊκό Ζίου Ζίτσου Ανδρών ο Μάνος Κωστογιάννης

editor

Έβρος: Ποια χωριά θα επισκεφθούν αυτή την βδομάδα οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες

editor
27/04/2024 12:58