2 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Κομοτηνή – Χρ. Τοψίδης: Ο δίαυλος μεταξύ της ΠΑΜΘ και του ΥΠΑΑΤ παραμένει ανοικτός για συνεργασία

Την εκτίμηση ότι κινήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα η χθεσινή συζήτηση, στην Κομοτηνή, τού υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη με περισσότερους από πενήντα θεσμικούς εκπροσώπους αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

«Η συζήτηση κινήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, δόθηκε βήμα σε όλους τους παριστάμενους να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους και έγινε μία αναλυτική καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί σε ολόκληρη την ΠΑΜΘ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τοψίδης.

Ως προς την ατζέντα της σύσκεψης, η οποία, όπως αναφέρει, διήρκησε σχεδόν τέσσερις ώρες, σημειώνει πως «κατατέθηκαν -διά των εκπροσώπων- όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Πρωτογενή Τομέα και κατεγράφησαν από τους επιτελείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ δόθηκαν και απαντήσεις από την πλευρά του Υπουργού σε όσα εξ αυτών ήταν εφικτό να απαντηθούν άμεσα».

Ειδική αναφορά στην ανακοίνωση γίνεται και στη νέα ΚΑΠ καθώς αποφασίστηκε η σύσταση ομάδων εργασίας -υπό την εποπτεία της ΠΑΜΘ- που θα προωθήσουν στο υπουργείο προτάσεις για αλλαγές, καθώς και στη δήλωση του υπουργού για την ανάληψη πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες κι όχι μόνο εκείνων που δημιούργησε η κλιματική και η ενεργειακή κρίση, αλλά και η εφαρμογή της ΚΑΠ.

Τέλος, ο κ. Τοψίδης εκφράζει την ικανοποίησή του για την αποδοχή από τον υπουργό τού αιτήματός για την πραγματοποίηση της σύσκεψης, δηλώνοντας σχετικά: «διαπιστώθηκε για άλλη μία φορά ότι ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της ΠΑΜΘ και του ΥΠΑΑΤ παραμένει ανοικτός για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και ότι στόχος παραμένει πάντα η πρόοδος του Πρωτογενούς Τομέα και η επίλυση των ζητημάτων που τον απασχολούν».

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης, ο Γ.Γ. του υπουργείου Γιώργος Στρατάκος, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκος Μπαμπασίδης και ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Παναγιώτης Χατζηνικολάου.

Related posts

Τραυματίστηκε συνοριοφύλακας σε περιοχή του Έβρου – Κυνηγούσε μετανάστες

editor

Οριστικά στην ΤΕΚΑΛ το έργο ολοκλήρωσης του Περιφερειακού Αλεξανδρούπολης

editor

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας η κοπή της πίτας του ΤΟΕΒ Χρυσοχωρίου – Συζητήθηκαν οι ανάγκες του Οργανισμού

editor
02/05/2024 1:29