27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Ορκωμοσία με ηχηρές απουσίες στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Στην ανακαινισμένη αποθήκη νο2 στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη και των τακτικών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων και των Κοινοτικών Συμβούλων των Κοινοτήτων του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η ορκωμοσία ξεκίνησε με την τελετή Αγιασμού και Θρησκευτικού όρκου, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμος και στην συνέχεια ακολούθησε η ορκωμοσία των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων κατά τον τύπο του Πολιτικού Όρκου.

Αρχικά ορκίστηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι και αμέσως μετά οι τοπικοί σύμβουλοι. Η πλειοψηφία των συμβούλων επέλεξε τον θρησκευτικό όρκο με κάποιους εκλεγμένους να ορκίζονται και στο κοράνι, ενώ για ορισμένους προτιμήθηκε και ο πολιτικός όρκος. Στην ορκωμοσία, όπως ήταν αναμενόμενο δεν παρευρέθηκε ο επικεφαλής της τρίτης παράταξης “Πόλη και Πολίτες” ο κύριος Λαμπάκης, καθώς είχε γνωστοποιήσει από την πρώτη στιγμή των εκλογικών αποτελεσμάτων τις αποφάσεις του, ενώ απουσίαζε δικαιολογημένα για προσωπικούς λόγους και ο επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” ο κύριος Δευτεραίος.

Ο επανεκλεγείς Δήμαρχος στη σύντομη ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων: “Στέκομαι μπροστά σας σήμερα με βαθύ αίσθημα ευγνωμοσύνης αλλά κυρίως ευθύνης καθώς αναλαμβάνω εκ νέου το αξίωμα του δημάρχου σε συνέχεια αλλά ταυτόχρονα και ως ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας για την οποία δεσμεύομαι να εργαστώ.

Υπόσχομαι μ α ζ ί να δημιουργήσουμε πολιτικές που αντανακλούν τις ανάγκες, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες όλων μας, διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω. Μόνο μέσα από τη συνεργασία και τη συλλογική προσπάθεια θα ξεπεράσουμε τις προκλήσεις και θα επιτύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Ας συνεχίσουμε λοιπόν αυτό το ταξίδι μαζί,

με αισιοδοξία, εργατικότητα και κοινή δέσμευση για την οικοδόμηση ενός δήμου που οι μελλοντικές γενιές θα είναι περήφανες για την προίκα που θα κληρονομήσουν.”

Related posts

Στο στόχαστρο της Άγκυρας το Καστελόριζο

editor

Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Στο στόχαστρο της Τουρκίας η Σαμοθράκη, μαζί με Λήμνο, Άη Στράτη

editor

Γ. Οικονόμου: Σύσκεψη για τη λήψη αυστηρών μέτρων αστυνόμευσης στους δρόμους για τους διακινητές μεταναστών

editor
27/04/2024 16:04