28 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Καβάλα: Το νόημα της άνευ όρων αγάπης σε μια σχολική γιορτή του 18ου δημοτικού

Το διαχρονικό μήνυμα της άνευ όρων αγάπης, κυριάρχησε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 18ου δημοτικού σχολείου Καβάλας, με κεντρικό ομιλητή τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο. Τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του δημοτικού σχολείου σε μια γιορτή μέσα στο χριστουγεννιάτικο κλίμα των ημερών, με την αγάπη να είναι το κυρίαρχο συναίσθημα και η βασική αξία σε κάθε εκδοχή της ανθρώπινης ζωής.

Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Αναστασία Παπαγιαννάκη και η διευθύντρια του σχολείου Αγαθή Ασλανίδου καλωσόρισαν θερμά τον Σεβασμιότατο και τον ευχαρίστησαν για την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση που του απηύθυναν τονίζοντας την αξία της αγάπης στη ζωή μικρών και μεγάλων.

Με λόγο άμεσο, περιεκτικό, με δόσεις χιούμορ, εμπλουτισμένο με αληθινά γεγονότα, μακριά από στερεότυπα, ο Σεβασμιότατος μίλησε στα παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού για τα τρία είδη αγάπης: την άνευ όρων και αμφίπλευρη αγάπη, την αγάπη χωρίς ανταπόκριση και την άγνωστη αγάπη, αυτή στην οποία ο ένας αγνοεί την αγάπη του άλλου. Τέλος, μίλησε για την υπέρτατη αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο και κλείνοντας την ομιλία του τόνισε πως «η αγάπη τα πάντα νικά, τα πάντα σαρώνει, τα πάντα κερδίζει».

Η μοναδική αυτή γιορτή αφιερωμένη στην αγάπη περιελάβανε επίσης απαγγελία ποιημάτων και ανάγνωση κειμένων από τα παιδιά, ενώ στον Σεβασμιότατο προσφέρθηκε ένα χειροποίητο λεύκωμα με ζωγραφιές που τα ίδια τα παιδιά σχεδίασαν με θέμα την αγάπη.

Related posts

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Εργαστήρι Εικαστικών του Δήμου Αλεξανδρούπολης

editor

Πώς ψήφισαν ανά ηλικία οι Έλληνες

admin

Το CNN αποθεώνει τη Σαμοθράκη: Το μυστικό, πράσινο, παρθένο νησί της Ελλάδας με τις φυσικές πισίνες

editor
28/04/2024 15:23