2 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αναβολή στη δίκη για τις ενστάσεις κατά του εκλογικού αποτελέσματος στους δήμους Διδυμοτείχου, Σαμοθράκης

Για τις 18 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η εξέταση των ενστάσεων που κατέθεσαν κατά του εκλογικού αποτελέσματος, ο Νίκος Γαλατούμος για τον δήμο Σαμοθράκης και ο Χρήστος Τοκαμάνης για τον δήμο Διδυμοτείχου.

Οι συγκεκριμένες υποθέσεις επρόκειτο να εξεταστούν σήμερα (04/12) από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης (με αρμοδιότητα Εκλογοδικείου), ωστόσο ζητήθηκε από κάποιες πλευρές αναβολή, λόγω της αποχής του δικηγορικού κλάδου από όλες τις δίκες, ως διαμαρτυρία για τα νέα φορολογικά μέτρα.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι υπήρξαν και δικηγόροι που προσήλθαν στη δικαστική αίθουσα με σκοπό να παραστούν και να συμμετάσχουν κανονικά στη διαδικασία, καθώς είχαν πάρει ειδική άδεια από τους συλλόγους τους να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, με αιτιολογία τα στενά χρονικά περιθώρια που δίνονται για την εκδίκαση των ενστάσεων, καθώς οι αποφάσεις του Εκλογοδικείου θα πρέπει να γίνουν γνωστές έως τα τέλη Δεκεμβρίου, ώστε να ορκιστούν και να αναλάβουν από 1η Ιανουαρίου οι νέες δημοτικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γαλατούμος κατέθεσε ένσταση για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, επικαλούμενος τις περιπτώσεις μεταδημοτεύσεων πολιτών που εγγράφηκαν στα δημοτολόγια του δήμου Σαμοθράκης χωρίς αυτές να συνοδεύονται από βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, όπως υποστηρίζει.

Από την πλευρά του, ο κ. Τοκαμάνης έχει καταθέσει ένσταση επί της απόφασης επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος, η οποία επιβεβαίωνε τη διαφορά των 65 ψήφων που είχε από τον Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, ενώ αντένσταση είχε καταθέσει αμέσως μετά και η πλευρά του κ. Χατζηγιάννογλου.

Οι αποφάσεις του Εκλογοδικείου θα είναι οριστικές και αμετάκλητες και μπορούν να προσβληθούν μόνον με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πηγή: ΕΡΤ

Related posts

Σοκάρει ο αιφνίδιος θάνατος του Γιάννη Μανώλη

admin

Νέα υπηρεσία Book Delivery από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής για να #Μένουμε_Ασφαλείς

editor

Παράδοση δύο οργάνων νυχτερινής παρατήρησης «FLIR Ocean Scout 320»

admin
02/05/2024 10:03