28 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και Δοξολογία για τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδος μας

Την Tρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 η Εκκλησία μας εόρτασε την μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ναό του Σολομώντα και η Πολιτεία μας έχει θεσπίσει κατά αυτήν την ημέρα να γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας.

Ο κεντρικός εορτασμός της διπλής θρησκευτικής και στρατιωτικής εορτής τελέσθηκε στον  υπόγειο Ναό της Παναγίας της Στρατηγίσσης, δίπλα στο Στρατόπεδο ΖΗΣΗ της πόλεώς μας. Το απόγευμα της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου τελέσθηκε στον Ναό της Παναγίας ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Εισοδίων , παρουσία αρκετών πιστών της γύρω περιοχής. Το πρωί της Τρίτης 21 Νοεμβρίου τελέσθηκε στον Ναό της Παναγίας ο Πανηγυρικός Όρθρος της εορτής των Εισοδίων και η  Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας . Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν πλήθος πιστών και οι τοπικοί Άρχοντες της Πολιτείας, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία για τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδος μας. Ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε στον Διοικητή της 12ης Μεραρχίας, υποστράτηγο κ. Μπακιρτζή για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη σύντομη ομιλία του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στη προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στη πατρίδα μας, καθώς και για τη σημαντική συμβολή του Στρατού το φετινό καλοκαίρι στο νομό μας για τη κατάσβεση των πυρκαγιών.

Related posts

Ροδόπη: Σύλληψη 2 ημεδαπών για παράνομη πώληση ημερολογίων

editor

ΟΑΕΔ: Ξεκινά η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων και τα επιδόματα

admin

Ξεσήκωσε αντιδράσεις η άφιξη του αμερικάνικου πλοίου στην Αλεξανδρούπολη: Στους δρόμους το ΚΚΕ (video)

editor
28/04/2024 14:20