28 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα – Μεμονωμένες καταιγίδες σε 5 περιοχές

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα Κυριακή (5/11), ωστόσο σε κάποιες περιοχές τα φαινόμενα θα επιμείνουν.

Καθώς η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα την Παρασκευή (3/11) και -κυρίως- το Σάββατο (4/11) υποχωρεί, τοπικές βροχές αναμένονται για το επόμενο 24ωρο στα δυτικά, ενώ πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να καταγραφεί στα ανατολικά και νότια.

Οι άνεμοι την Κυριακή θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως 6 Μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τοπικά στα ηπειρωτικά.

Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με ακόμη καλύτερο καιρό, καθώς ηλιοφάνεια και μια μικρή άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της Δευτέρας (6/11) και της Τρίτης (7/11), ενώ την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου έρχεται ένα νέο σύστημα, το οποίο θα είναι μικρής διάρκειας και θα φέρει νέες βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Μάλιστα, τα φαινόμενα αυτά θα συνδυαστούν και με πτώση του υδραργύρου. Η υποχώρηση δεν θα είναι πολύ μεγάλη, ωστόσο η θερμοκρασία θα συμβαδίζει με την εποχή και φαίνεται ότι θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα.

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή την Κυριακή 5/11/23

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τον καιρό της Κυριακής 5 Νοεμβρίου, τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και γρήγορη βελτίωση. Από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τοπικές βροχές και το βράδυ πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα φθάσει τους 22 με 24 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 25 με 26 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές ομίχλες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές ομίχλες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμiαία θα αυξηθούν. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα πιθανόν στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία

Καιρός : Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 έως 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Γρήγορη βελτίωση από τα βόρεια.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Meteo: Οι περιοχές που θα πέσουν βροχές την Κυριακή 5/11/23
Σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου αναμένεται βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Πυκνές κατά διαστήματα θα είναι οι νεφώσεις στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, με σημαντικότερα φαινόμενα στην Ήπειρο. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 3 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 22, στην Ήπειρο από 10 έως 24°C, στη Θεσσαλία από 7 έως 25°C, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 23-25°C, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 24°C και στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 24-25°C, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 Μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 Μποφόρ στρεφόμενοι προοδευτικά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με εντάσεις 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχει λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21-22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός μέχρι και την Πέμπτη 9/11/23 -Έρχεται νέο σύστημα εξπρές

Σύμφωνα με την πρόγνωση των επόμενων ημερών της ΕΜΥ, τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις στα νότια.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στα πελάγη τοπικά μέχρι 6 Μποφόρ. Βαθμιαία στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 24 με 26 και τοπικά στα νότια τους 27 βαθμούς Κελσίου.
Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου θα επικρατεί σχεδόν αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη έως 6 Μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου θα επικρατούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Related posts

Αλλαγές στις λαϊκές αγορές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

editor

Δωρεάν rapid test από 12 έως 16 Δεκεμβρίου στον Δήμο Ξάνθης

editor

Ολικές καταστροφές από τις πλημμύρες – Ξεκίνησε η Καταγραφή ζημιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

editor
28/04/2024 20:30