24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλλαγές στις λαϊκές αγορές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Μετά από τη χθεσινή σύσκεψη εκπροσώπων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, του ΔΣ του σωματείου παραγωγών και του ΔΣ του σωματείου επαγγελματιών λαϊκών αγορών της Αλεξανδρούπολης.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης αποφάσισε προληπτικά τον προσωρινό αποκλεισμό από τις λαϊκές αγορές του Δήμου Αλεξανδρούπολης στις Δ.Ε. Αλεξανδρούπολης και Φερών, των πωλητών της Π.Ε. Ξάνθης έως και τις 19-06-2020, καθώς και τον αποκλεισμό των πωλητών του Δήμου Ιάσμου της Π.Ε. Ροδόπης έως και 23-06-2020.

Επίσης προτάθηκε εκ μέρους της δημοτικής αρχής και συμφώνησαν ομόφωνα οι εκπρόσωποι των σωματείων στα ακόλουθα για όσο χρόνο ισχύουν τα μέτρα περιορισμού:

1) Κάθε Δευτέρα θα λειτουργεί λαϊκή αγορά στην Δ.Ε. Φερών, νότια του σχολικού συγκροτήματος του λυκείου Φερών, με τη συμμετοχή όσων φέρουν νόμιμη άδεια πλην των παραπάνω εξαιρέσεων, τηρουμένων των μέτρων ελεύθερου χώρου μεταξύ των πάγκων.

2) Κάθε Πέμπτη θα λειτουργεί λαϊκή αγορά στην Δ.Ε. Αλεξανδρούπολης, επί της οδού Παπαναστασίου, με την συμμετοχή όσων φέρουν νόμιμη άδεια, πλην των παραπάνω εξαιρέσεων, τηρουμένων των μέτρων ελεύθερου χώρου μεταξύ των πάγκων.
Όσοι διατηρούν άδεια για πάγκους 9 μέτρων πλέον θα συμμετέχουν με πάγκους 6 μέτρων. Όσοι διατηρούν άδεια για πάγκους 6 μέτρων πλέον θα συμμετέχουν με πάγκους 4,5 μέτρων. Όσοι διατηρούν άδεια για πάγκους 3 μέτρων παραμένουν ως έχουν.
Προς διευκόλυνση του καταναλωτικού κοινού, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια οι παραγωγοί και επαγγελματίες να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στις θέσεις που κατείχαν προ κορωνοϊού.

3) Κάθε Σάββατο, θα λειτουργεί έκτακτη λαϊκή αγορά στην Δ.Ε. Αλεξανδρούπολης, επί της οδού Παπαναστασίου, αποκλειστικά και μόνο με την συμμετοχή παραγωγών και επαγγελματιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο μήκος των πάγκων που προβλέπει η άδειά τους τηρουμένων των μέτρων ελεύθερου χώρου μεταξύ των πάγκων.

Η Δημοτική Αστυνομία, θα πραγματοποιεί συνεχείς και τακτικούς ελέγχους και θα επιβάλλει πρόστιμα στους παραβάτες. Η Δ/νση Καθαριότητας θα φροντίσει για την απολύμανση των χώρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Τέλος οι εκπρόσωποι των ΔΣ των σωματείων παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών, αφού ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμαρχο και την δημοτική αρχή για την κατανόηση, την πρωτοβουλία της τόσο σημαντικής συνάντησης και τις προτάσεις τους που βοηθούν απόλυτα, δεδομένων των συνθηκών, την επιβίωση του κλάδου των πωλητών λαϊκών αγορών, δεσμεύθηκαν ότι και από μεριάς τους θα ανταποκριθούν όλοι με σύνεση στα νέα δεδομένα, θα διατηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ πάγκων, όπως προβλέπονται από τις σχετικές Κ.Υ.Α. καθώς και τα μέτρα ασφαλείας της δημόσιας υγείας (χρήση μασκών, γαντιών και αντισηπτικών υγρών ανά πάγκο πώλησης προϊόντων).

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

21 κλίνες ΜΕΘ – Covid & 6 κλίνες ΜΕΘ non- Covid λειτουργούν στο ΠΓΝΑ

editor

Αυξημένη περιβαλλοντική θωράκιση στο Σάος της Σαμοθράκης

editor

Επίδομα 800 ευρώ: Οι νέοι δικαιούχοι

admin
24/04/2024 17:37