25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ολικές καταστροφές από τις πλημμύρες – Ξεκίνησε η Καταγραφή ζημιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Σοβαρά προβλήματα σε όλο τον Έβρο έφερε η κακοκαιρία. Ποτάμια «φούσκωσαν», δρόμοι, σπίτια και καλλιέργειες πλημμύρισαν. Σήμερα από νωρίς το πρωί έχου ξεκινήσει ήδη οι καταγραφές των ζημιών στα χωριά που είχαν την περισσότερες ζημιές ενώ χάθηκαν και πολλές περιουσίες.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ξεκινάει την καταγραφή ζημιών στις οικίες των περιοχών που επλήγησαν από τις χθεσινές πλημμύρες.

Οι ενδιαφερόμενοι, οι οικοσκευές των οποίων έχουν υποστεί ζημιά, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην ενότητα «Καταγραφή ζημιών σε οικίες» να βρίσκουν την απαραίτητη πληροφόρηση, τη σχετική αίτηση και τις υπεύθυνες δηλώσεις και να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη διεύθυνση info@alexpolis.gr ( τηλ. επικοινωνίας 2551088145-2551088146-2551088149 ).

Επίσης, μπορούν να καλούν στη γραμμή δημότη 2551022222 επιλογή «4» για καταγραφή ζημιών σε νοικοκυριά και στην επιλογή «5» για να αναφέρουν ζημιές που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο, αγροτική οδοποιία.

Σε κάθε περίπτωση πλημμυρισμένης οικίας, ο ιδιοκτήτης πριν να προχωρήσει στην αποκατάσταση, πρέπει να αποτυπώσει με κάθε πρόσφορο μέσο το μέγεθος της καταστροφής (φωτογραφίες, βίντεο, ύψος νερού εντός του κτιρίου, κατεστραμμένα δομικά στοιχεία και υλικά), καθώς και να διατηρήσει κατά το δυνατόν τα κατεστραμμένα υλικά και αγαθά, ώστε να είναι διαθέσιμα στην αρμόδια επιτροπή που θα έρθει να ελέγξει την οικία του.

Ήδη κλιμάκια του Δήμου Αλεξανδρούπολης βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και καταγράφουν ζημιές που έχουν υποστεί τα νοικοκυριά ώστε να δοθούν οι σχετικές αποζημιώσεις.

Για την καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου ενώ αρμόδια υπηρεσία για την καταγραφή ζημιών και απωλειών σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο είναι ο ΕΛΓΑ.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Δήμος Σουφλίου: Συνάντηση για την ανάδειξη του Απολιθωμένου Δάσους Φυλακτού

editor

Δημοτική παράταξη “ΑΡΧΗ” για την Γενοκτονία των ποντίων

editor

Δημοσχάκης: Η ίδρυση τροχαίας αυτοκινητοδρόμων θα αναχαιτίσει την εγκληματική δράση των λαθροδιακινητών

editor
25/04/2024 11:32