27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Ο Μέτιος κέρδισε την «εύνοια» του Μητσοτάκη, ο Τοψίδης όμως κέρδισε την αγάπη του κόσμου. Υπάρχει διαφορά…

Ο νέος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πολεμήθηκε πολύ, από όλους αλλά κατάφερε να κερδίσει κόμματα και χρίσματα σαν… αντάρτης

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δύο ημέρες πριν την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, επιλέγει να σταθεί στο πλευρό του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου. Πηγαίνει στην Αλεξανδρούπολη, στέκεται δίπλα του και απευθυνόμενους στους συγκεντρωμένους οπαδούς της γαλάζιας παράταξης, λέει με στόμφο: «Σήμερα είμαστε εδώ για να στηρίξω με την προσωπική μου παρουσία την υποψηφιότητα του Χρήστου Μέτιου. Ο Χρήστος και η ομάδα του έχουν δρομολογήσει τα τελευταία χρόνια ένα σημαντικό έργο το οποίο γίνεται ευρύτερα στην περιφέρεια, αλλά και ειδικά εδώ στον Έβρο…. Θέλω να σας ζητήσω να βάλουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές, διαφωνίες πάντα μπορούν να υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο, ξέρω ότι οι εκλογές της αυτοδιοίκησης πάντα μπορούν να προκαλούν κάποιες συγκρούσεις και να εξάπτουν και τα πάθη, ας αφήσουμε, λοιπόν, όλα αυτά στην άκρη, πάμε να τελειώσουμε τη δουλειά, η οποία ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή και το βράδυ της Κυριακής που μας έρχεται ο Χρήστος Μέτιος να συνεχίσει να είναι περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Οι εκλογές, γίνονται. Απέναντι στον Χρήστο Μέτιο, ήταν ο Χριστόδουλος Τοψίδης, ο οποίος κατέβαινε χωρίς «χρίσμα», ως γαλάζιος… αντάρτης. 

Πολεμήθηκε πολύ. Ακόμα και τα τοπικά ΜΜΕ, τον «σταύρωσαν», με δημοσιεύματα εναντίον του, ανεβάζοντας παράλληλα τις κομματικές μετοχές του Χρήστου Μέτιο. 

Δεν πτοήθηκε, συνέχισε τον αγώνα του και θεωρούσε ότι μπορούσε να είναι εκείνος ο μεγάλος νικητής, καθώς αφουγκραζόταν την δυναμική του κόσμου προς το πρόσωπό του. Επέλεξε μια ήπια στάση, χωρίς ακρότητες, περιμένοντας το αποτέλεσμα της κάλπης. Και τελικά, πολιτικά «εξιλεώθηκε». Έκοψε πρώτος το νήμα, κερδίζοντας τις ενότητες Δράμας, Έβρου, Θάσου και Καβάλας, χάνοντας μόνο σε Ροδόπη Και Ξάνθη. 

Ποια είναι οι διαφορετικότητα του Χριστόδουλου Τοψίδη; Σε όσα είπε μετά τον εκλογικό του θρίαμβο το βράδυ της Κυριακής: «Σήμερα νίκησαν οι πολίτες της Περιφέρειας και η Περιφέρειά μας… Είναι μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνουμε… Δώσαμε τη μάχη 115 άνθρωποι από τη Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη, τη Ροδόπη και τον Έβρο και πιστοί στον στόχο μας, σας πείσαμε και μας δικαιώσατε. Η Περιφέρειά μας χρειάζεται ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά, που είναι ανεξάρτητοι που δεν τους ενδιαφέρουν τα κόμματα και τους ενδιαφέρει ο τόπος τους…». 

Και έστειλε μήνυμα ενότητας δεσμευόμενος πως από αύριο θα είναι περιφερειάρχης για όλους τους πολίτες. «Σ’ εμάς δεν χωράνε οι διακρίσεις, δεν χωράνε κόμματα… Θα δουλέψουμε για εσάς. Η πόρτα της Περιφέρειας θα είναι ανοιχτή, το τηλέφωνό μου θα είναι ανοιχτό και καθημερινά θα κάνουμε διαβουλεύσεις…», ανέφερε χαρακτηριστικά διαβεβαιώνοντας πως «ο τόπος μας θα πάει μπροστά είτε το θέλουν κάποιοι είτε δεν το θέλουν».

Καταλάβατε όλοι τι συνέβη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης…

Related posts

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μήνυμα 112 για εκκενώσεις εννέα περιοχών

editor

Σύλληψη 2 ημεδαπών για κλοπή στην Κομοτηνή

editor

Το “Κάστρο του Άβαντα” φωτίζεται μετά από δωρεά της “Dasteri Systems A.E”

editor
27/04/2024 21:54