25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Το “Κάστρο του Άβαντα” φωτίζεται μετά από δωρεά της “Dasteri Systems A.E”

Στην αποδοχή μιας ακόμη σπουδαίας δωρεάς εκ μέρους της εταιρείας “Dasteri Systems A.E.” προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η εν λόγω εταιρεία δήλωσε την πρόθεσή της να δωρίσει στο Δήμο Αλεξανδρούπολης πέντε (5) συνολικά φωτιστικά σώματα τύπου LED με τους ιστούς τους και την εγκατάστασή τους , για την αναβάθμιση του φωτισμού και της αισθητικής στο πάρκο στο «Οικόπεδο Σουφλίου» (14ης Μαϊου και Βελισσαρίου γωνία) και του Κάστρου Άβαντα, συνολικού κόστους 5.500,00€ άνευ ΦΠΑ.

“Η εν λόγω πρόθεση θα αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό την αισθητική και τον φωτισμό των περιοχών όπου θα τοποθετηθούν τα φωτιστικά σώματα , εξοικονομώντας παράλληλα και ένα αξιοσέβαστο ποσό από τα έξοδα του Δήμου μας” ανέφερε στην εισήγηση του κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, Δαστερίδης Ηλίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εβρίτικη εταιρεία Dasteri Systems προχωρά σε μια σπουδαία δωρεά καθώς όλη η Ελλάδα θυμάται την συμβολή της εταιρείας τον περασμένο Μάρτιο στα σύνορα του Έβρου όταν μετά την δωρεά 14 φωτιστικών led στον στρατό έκανε την νύχτα μέρα!

Το Κάστρο του Άβαντα λέγεται αλλιώς Μποζ-Τεπέ, από το ομώνυμο ύψωμα που είναι χτισμένο. Τα ερείπιά του δεν φαίνονται καθόλου, παρά μόνο αφού τα προσεγγίσει κανείς. Η ανάβαση στο Κάστρο του Άβαντα γίνεται από την δυτική πλευρά του λόφου και διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Σώζεται μια μεγαλοπρεπής πύλη, με δύο ψηλούς πύργους εκατέρωθεν και οι επάλξεις του κάστρου, με τα σκαλοπάτια που οδηγούν ως εκεί.

Η θέα όλης της πεδιάδας από τις πολεμίστρες δικαιολογεί απόλυτα την κατασκευή του Κάστρου του Άβαντα στο σημείο αυτό. Τα ερείπια που βλέπει ο επισκέπτης σήμερα στο Κάστρο του Άβαντα χρονολογούνται του 13ου αιώνα, αν και στο σημείο υπάρχουν ευρήματα ήδη από την μυκηναϊκή περίοδο.

Ακολουθεί ένα βίντεο αφιέρωμα για το Κάστρο του Άβαντα αλλά και του “πάρκου τσέπης” που θα φωταγωγηθεί:

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με προσπάθεια εξαπάτησής τους, μέσω απατηλών τηλεφωνικών κλήσεων

admin

Τέλος οι μάσκες στα μέσα μεταφοράς από σήμερα – Πού παραμένουν υποχρεωτικές

editor

Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ξάνθη «ζέστανε» τις καρδιές όλων μας!

editor
25/04/2024 13:32