28 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μήνυμα 112 για εκκενώσεις εννέα περιοχών

Δύσκολη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση με τη φωτιά που μαίνεται στην Αλεξανδρούπολη, με μπαράζ μηνυμάτων από το 112 να αποστέλλονται σε κατοίκους οικισμών για εκκενώσεις.

Συγκεκριμένα, το 112 ήχησε στις 13:29, καλώντας όσους βρίσκονται στις περιοχές Μέστη, Δίκελλα, Συκορράχη, Πλάκα, Μεσημβρία, Ατάρνη, Αύρα, Κόμαρος και Πέραμα να εκκενώσουν προς Κομοτηνή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,οι κάτοικοι που δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης να μεταβούν οργανωμένα στις πλατείες των οικισμών όπου θα περάσει λεωφορείο του δήμου με επικεφαλής τον αντίστοιχο πρόεδρο του κάθε οικισμού.

Ο δήμος ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθεί οργανωμένη απομάκρυνση μέσω των κόμβων Δικελλων και κόμβου Μάκρης προς την πλευρά της Ροδόπης( Κομοτηνή), ενώ σημείο συνάντησης είναι το Σπαθί της Κομοτηνής στην πλατεία Ηρώων, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας κρατά τα εμπορικά καταστήματα κλειστά.

Τα μηνύματα του 112 για εκκενώσεις εννέα οικισμών

Τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς στον Έβρο -Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

Στα πύρινα μέτωπα των οικισμών Πλάκας, του πρώην οικισμού Αμφιθέας και σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο εντός του πευκοδάσους της Κίρκης το οποίο είναι σε εξέλιξη και κινείται είτε νότια είτε δυτικά προς τη Συκορράχη συνεχίζεται σήμερα η άνιση μάχη -λόγω των ιδιαίτερων πυρομετεωρολογικών συνθηκών- των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει στον Έβρο από το πρωί του Σαββάτου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Στρατού και των Ο.Τ.Α. Από αέρος συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα, σε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό από το ύψος του ανατολικού κόμβου Κομοτηνής – Ροδόπης έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης προχώρησε η Τροχαία και στα δύο ρεύματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η διακοπή οφείλεται στις πυρκαγιές που μαίνονται στην περιοχή.

Related posts

Εμπιστευτική έκθεση Frontex: Αναμένεται νέο κύμα μεταναστών στον Έβρο όταν η Τουρκία άρει τα μέτρα για τον κοροναϊό

editor

Έβρος: «Καλύτερη εικόνα» παρουσιάζει σήμερα η φωτιά στη Λευκίμη

editor

Ακόμη ένα “βήμα” προς τον εκσυγχρονισμό κάνει το ΠΓΝΑ – Δωρεά από Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”

editor
28/04/2024 11:03