28 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Νέα παιδική χαρά απέκτησε το 1ο Νηπιαγωγείο Σαπών

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση της παιδικής χαράς στο 1ο νηπιαγωγείο των Σαπών, που προέρχεται από δωρεά της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου «ΑΙΓΕΑΣ», ύστερα από παρεμβάσεις γονέων, εκπαιδευτικών και φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, την οποία έκανε αποδεκτή ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών.

Η δωρεά αυτή προς το 1ο Νηπιαγωγείο αποτελεί μια σημαντική χειρονομία, καθώς προσφέρει στα παιδιά ένα νέο και σύγχρονο περιβάλλον για να παίζουν, να ψυχαγωγούνται και να αναπτύσσονται. Ανέρχεται στο ποσό των 34.000 ευρώ και έρχεται σε συνέχεια ανάλογων δωρεών που έγιναν σε άλλα σχολεία του Δήμου, κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Οι παιδικές χαρές είναι ένας σημαντικός χώρος για την κοινωνικοποίηση, την άσκηση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών. Γι’ αυτό ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών το 2021 προχώρησε στην ενίσχυση δέκα παιδικών χαρών στους οικισμούς: Βάκος Α΄, Βάκος Β΄, Αμάραντα, Ίσαλος, Λοφάριο, Ίμερος, Κρωβύλη, Διώνη, Αρσάκειο και Μόνιμος Οικισμός Ποντίων Σαπών, ολοκληρώνοντας τις εργασίες προμήθειας και τοποθέτησης εξοπλισμού, περιφράξεων, πληροφοριακών πινακίδων, κατάλληλης ξυλείας κλπ.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν την άνοιξη του 2022 με την ολοκλήρωση πέντε νέων παιδικών χαρών σε οικισμούς του Δήμου, όπως Αρίσβη, Παλαιά Κρωβύλη, Σαλμώνη, Μίρανα και Εργάνη.

Με στόχο τη διασφάλιση υψηλής λειτουργικότητας και κάλυψης των αναγκών όλων των παιδιών, ο Δήμος θα προχωρήσει και σε περαιτέρω παρεμβάσεις καθώς και στην αναβάθμιση των υφιστάμενων, σε όλους τους οικισμούς του.

Παράλληλα, πρόσφατα δημοπρατήθηκε έργο για την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων με εγκαταστάσεις άθλησης και ψυχαγωγίας στους οικισμούς.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Πράσινο Ταμείο, από το οποίο χρηματοδοτείται κατά 80%, έχει συνολικό προϋπολογισμό 204.772,88 ευρώ και προβλέπει παρεμβάσεις σε πάρκα, σχολεία και κοινόχρηστους χώρους (πάρκο Σαπών, πάρκο Αρίσβης, Δημοτικό σχολείο Ξυλαγανής, κοινόχρηστος χώρος παραλιακού οικισμού Αλκυώνας). Πρόκειται να δημιουργηθούν χώροι άθλησης και δημιουργικής ενασχόλησης παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με προσβάσιμα υπαίθρια όργανα γυμναστικής, γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ, όργανα καλλισθενικής αγωγής για σωματική άσκηση καθώς και επιδαπέδια παιχνίδια, για ευχάριστη ενασχόληση των δημοτών όλων των ηλικιών. Στο δημοτικό σχολείο της Ξυλαγανής θα δημιουργηθεί γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ, θα τοποθετηθεί μπασκέτα ολυμπιακού τύπου, θα δημιουργηθεί ειδικό δάπεδο ασφαλείας καθώς και επιδαπέδια παιχνίδια για τα παιδιά. Στο πάρκο Σαπών προβλέπεται η δημιουργία διαδρόμων περιπάτου και η τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής. Σε κοινόχρηστους χώρους σε Σάπες, Αρίσβη και Αλκυώνα θα τοποθετηθούν όργανα γυμναστικής και θα διαμορφωθούν δάπεδα ασφαλείας. Ακόμη θα φυτευθούν φυλλοβόλα δέντρα για σκίαση τους ζεστούς μήνες του χρόνου και αρωματικά φυτά.

Τέλος, να σημειωθεί πως ο Δήμος, υπέβαλλε πρόταση για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο έργου ύψους 219 χιλιάδων ευρώ που αφορά την τοποθέτηση και λειτουργία και άλλων παιδικών χαρών και συγκεκριμένα σε: Σάπες, Τσιφλίκι, Πρωτάτο, Έβρενο, Ιάσιο, Ν. Σάντα, Βέλκιο, Καλλιθέα, Πάμφορο και Προφήτη Ηλία.

Με όλα τα παραπάνω ο Δήμος ολοκληρώνει μία σειρά σημαντικών παρεμβάσεων με έργα άνω των 400 χιλιάδων ευρώ, που στόχο έχουν την αναβάθμιση παιδικών χαρών και κοινόχρηστων χώρων και τη δημιουργία χώρων πρασίνου σε όλους τους οικισμούς του. Στόχος είναι να μην μείνει ούτε ένας οικισμός του Δήμου χωρίς παιδική χαρά.

Related posts

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου της Έλενας Σώκου

admin

Δύο συλλήψεις διακινητών μεταναστών στην Εγνατία οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης

editor

Αλεξανδρούπολη: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, βγήκε σήμερα ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου!!!

editor
28/04/2024 1:55