28 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αύξηση κονδυλίου αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών σε δήμους της Π.Ε. Καβάλας

Πρόσθετη δαπάνη ύψους 140.000 ευρώ, που αφορά την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και έκτακτων αναγκών σε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για το υπόλοιπο του έτους 2023, εγκρίθηκε κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η τροποποίηση τού αρχικού προϋπολογισμού για το εν λόγω κονδύλι, το οποίο από τις 55.000 ευρώ ανέρχεται πλέον στις 195.000 ευρώ.

Η αύξηση τού ποσού έγινε μετά από την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου να κηρυχθούν περιοχές της Π.Ε. Καβάλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των καταστροφών που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

Οι περιοχές στις οποίες θα κατευθυνθούν χρήματα από το παραπάνω κονδύλι είναι οι Δημοτικές Ενότητες Ελευθερών, Ορφανού, Ελευθερούπολης και Νέας Περάμου του δήμου Παγγαίου, οι Δημοτικές Ενότητες Κεραμωτής, Νέας Καρυάς, Χρυσοχωρίου και Χρυσούπολης του δήμου Νέστου, καθώς και όλος ο δήμος Θάσου.

Θα υλοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης ζημιών, ενώ – με δεδομένη την έγκριση του επιπρόσθετου ποσού – σε περίπτωση φυσικών καταστροφών μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης πραγματοποίησης των απαιτούμενων παρεμβάσεων αποκατάστασης από ήδη εγκεκριμένο κονδύλι.

Η διοίκηση της Π.Ε. Καβάλας αποδίδει την δέουσα σημασία στην πληρέστερη αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών,  επιτυγχάνοντας κάθε φορά στην πράξη το μέγιστο στην αποκατάσταση των ζημιών που αυτές προκαλούν.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Related posts

Πλειστηριασμοί: Πλήρης απελευθέρωση από τον Μάιο – Τι ισχύει για την πρώτη κατοικία

admin

Συνάντηση των γονέων με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου για τη μεταφορά των μαθητών του δήμου Αλεξανδρούπολης

editor

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής

editor
28/04/2024 9:02