28 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Συνάντηση των γονέων με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου για τη μεταφορά των μαθητών του δήμου Αλεξανδρούπολης

Την Παρασκευή 24/11/23 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων της Ένωσης Γονέων, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ, του προέδρου  της κοινότητας Άνθειας-Αρίστεινου και νεοεκλεγέντα δημοτικού συμβούλου Τραϊανούπολης με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δελησταμάτη και τον εκπρόσωπο της εταιρείας Αστικό Αλεξανδρούπολης ΑΕ. Το θέμα της συνάντησης αφορούσε στην επιστολή μας με ημερομηνία 14/11/23 σχετικά με τις μετακινήσεις των μαθητών με τα αστικά.

Από τη μεριά των γονέων τέθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα, όπως αναφέρονται στην από 14/11/23 επιστολή μας (συνωστισμός, ώρες δρομολογίων που δεν εξυπηρετούν, στάση σε επικίνδυνο σημείο). Από την μεριά της Αντιπεριφέρειας και της Αστικό ΑΕ, και ενώ υπήρξε η παραδοχή ότι τα προβλήματα αυτά υφίστανται, εντούτοις δεν δόθηκε κάποια λύση.

Η Αστικό ΑΕ απέρριψε οποιαδήποτε πρόταση μας ως κοστοβόρα, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών. Από την πλευρά της  η Αντιπεριφέρεια αρκέστηκε στο ρόλο του διαιτητή χωρίς να δώσει άμεσες λύσεις, μιας και είναι ο καθ’ύλην αρμόδιος φορέας για την μεταφορά των μαθητών  αλλά δεσμεύτηκε να ξαναδεί το θέμα.

Ως γονείς δεν μπαίνουμε στη λογική κόστους – οφέλους όταν πρόκειται για την ασφάλεια των παιδιών μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να δοθεί λύση στα προβλήματα που αφορούν όλους τους γονείς και ζητούμε επιτέλους από την Περιφέρεια και όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί για το τόσο σοβαρό θέμα των μετακινήσεων όλων των μαθητών.

Related posts

ΠΓΝΑ: Εγκαινιάστηκε η λειτουργία του φωτοτυπικού καταστήματος “Ναυτίλος”

admin

Επισκέφτηκε το ΠΓΝΑ ο Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης

editor

Έβρος: Συνελήφθη διακινητής που προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 9 μη νόμιμους μετανάστες

editor
28/04/2024 7:34