28 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Ευριπίδης Στυλιανίδης – Υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίστηκε με τα τρολλάκια του Τουρκικού Προξενείου

…για να καλύψει τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press του Σαββάτου

της Μάρθας Λεκκάκου

«Απέναντί μου δεν είχα έναν άλλον υποψήφιο ή ένα άλλο κόμμα, αλλά ένα άλλο κράτος» δηλώνει ο επί 11 φορές πρώτος βουλευτής στον νομό Ροδόπης, από το 1975 μέχρι σήμερα, Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ως άριστος γνώστης της κατάστασης που επικρατεί στη Θράκη, ο εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, κ. Στυλιανίδης εξηγεί με ξεκάθαρο λόγο τι, πώς και γιατί προέκυψε ζήτημα με τους δύο υποψηφίους μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι το ζήτημα που έχει ανακύψει με τους δύο υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη αποτελεί κατασκεύασμα της Νέας Δημοκρατίας. Τι απαντάτε;

 

Για όλα αυτά που γίνονται έχω μιλήσει αναλυτικά και στοιχειοθετημένα προβλέποντας τα το 2015 με την μελέτη μου «Θράκη: Το Επόμενο Βήμα…» των εκδόσεων Μίνωας.

Η παρεμβατικότητα της Τουρκίας στη Θράκη και η προσπάθεια της να χειραγωγήσει εκλογικά και να εργαλειοποιήσει πολιτικά την Μουσουλμανική μειονότητα είναι ένα φαινόμενο διαχρονικό και διακομματικό. Προσωπικά τις 11 φορές που βγήκα πρώτος Βουλευτής στο Νομό Ροδόπης, αποσπώντας ως Χριστιανός το μεγαλύτερο αριθμό μειονοτικών ψήφων από το 1975 μέχρι σήμερα, απέναντι μου δεν είχα έναν άλλον υποψήφιο ή ένα άλλο κόμμα, αλλά ένα άλλο κράτος. Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τραβήξει την κουρτίνα αποκαλύπτοντας τι παιχνίδια παίζονται στην Θράκη, έστειλε ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Ένα μήνυμα προς την Τουρκία ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί ξένες παρεμβάσεις ακόμα και αν χρειαστεί να αναλάβει πολιτικό κόστος. Ένα μήνυμα προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι στα ζητήματα μειονοτικής και εθνικής πολιτικής δεν χωρούν μικροκομματικά παιχνίδια και ένα μήνυμα προς την ίδια την μειονότητα και την τοπική κοινωνία ότι θα προασπίσει ως Πρωθυπουργός το μοντέλο ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας που οικοδομήσαμε στην Θράκη όλοι μαζί, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι και θα εγγυηθεί την ελευθερία συνείδησης όλων των Ελλήνων πολιτών. Μετά από αυτήν την τολμηρή και ξεκάθαρη τοποθέτηση του Πρωθυπουργού δεν δικαιολογείται πλέον η πολιτική μυωπία της αντιπολίτευσης.

 

Τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου οι εν λόγω μουσουλμάνοι βουλευτές δεν έχουν κάνει δηλώσεις. Θα θέλαμε το σχόλιό σας.

 

Όποιος πολιτεύεται πρέπει να έχει το θάρρος της γνώμης του ακόμη και αν αυτή δεν είναι αρεστή. Η άρνηση των υποψηφίων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθούν δημόσια στα Ελληνικά ΜΜΕ, ενώ έχουν μιλήσει για την «Τουρκική μειονότητα» στα τουρκικά ΜΜΕ, δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό και θέτει προ των ευθυνών της και την ίδια την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία γνωρίζει πλέον την επίμονη στρατηγική της Τουρκίας, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, να επαναπροσδιορίσει συνολικά την θρησκευτική Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης κατά την Λοζάνη, σε «Εθνική Τουρκική Μειονότητα». Μια τέτοια εξέλιξη θα τίναζε στον αέρα τους κανόνες πάνω στους οποίους θεμελιώθηκε η διεθνής σταθερότητα και ειρήνη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, διότι θα έδινε την δυνατότητα να ενθαρρυνθούν νέοι αλυτρωτισμοί, εθνικισμοί και αναθεωρητισμοί κρατών που συνήθως εργαλειοποιούν συγγενείς μειονότητες σε άλλα κράτη για τους δικούς τους λόγους. Παράλληλα θα άλλαζε τη νομική βάση διεκδικήσεων της Τουρκίας στην Θράκη με στόχο τη συνδιοίκηση στην περιοχή και θα έθετε σε κίνδυνο την ταυτότητα των μειονοτήτων εντός της μειονότητος (Πομάκων και Ρομά) που απειλείται συνεχώς από την απόπειρα τουρκοποίησης τους.

 

Είπατε πρόσφατα ότι χριστιανοί και μουσουλμάνοι της Θράκης έχουν καταγγείλει περιστατικά καταπίεσης και χειραγώγησης. Αυτή τη φορά ξεπεράστηκαν τα όρια; Από ποιον και σε ποιο πεδίο;

 

Πριν αρκετά χρόνια η ακτιβίστρια Σαμπιχά από τον Δροσερό Ξάνθης ως εκπρόσωπος των Ρομά είχε καταγγείλει στην Γενεύη στα Ηνωμένα Έθνη την καταπίεση που δεχόταν από τους τουρκικούς μηχανισμους να δηλώσει ότι είναι Τουρκάλα, αρνούμενη την εθνοτική της ταυτότητα ως Ρομά. Αντίστοιχες καταγγελίες έχουν γίνει διεθνώς και από την Ένωση Ελλήνων Πομάκων Ξάνθης. Κατά την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση υπήρξαν καταγγελίες από Μουσουλμάνους συμπολίτες, ότι εγκάθετοι ξένων μηχανισμών απειλούσαν ότι θα χαρακτηριστεί «προδότης της μειονότητος» οποίος μοιράζει ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

 

Πυρ ομαδόν εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ -και οι υποστηρικτές του στα social media- κατά της κυρίας Μπακογιάννη, για την πρόσφατη επίσκεψή της στην ορεινή Ροδόπη. Ήσασταν παρών σε αυτή την επίσκεψη. Τι απαντάτε στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ;

 

Η επίθεση στην Ντόρα Μπακογιάννη είναι απολύτως άδικη και προβοκατόρικη. Είναι άδικη γιατί η Ντόρα είναι μια πολιτική προσωπικότητα που επί χρόνια έχει υποστηρίξει επίμονα τα δικαιώματα της Μουσουλμανικής μειονότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι όμως και προβοκατόρικη διότι παραποιεί πλήρως αυτά που είπε αναδεικνύοντας το έργο που έχει γίνει για την μειονότητα και για την Θράκη συνολικά και ζητώντας την στήριξη τους για να μπορέσει να συνεχίσει αυτό το έργο. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ της Αθήνας για να καλύψει τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης για τις απαράδεκτες παρεμβάσεις του Τουρκικού Προξενείου στην εκλογική διαδικασία, ταυτίστηκε με τα τρολλάκια του Τουρκικού Προξενείου. Μπορεί τώρα, ο Αλέξης Τσίπρας να επιχειρεί τον απεγκλωβισμό του δημοσίου λόγου του από την ρητορική των επιπόλαιων διεθνιστών και των επικίνδυνων ακτιβιστών του κόμματος του, ωστόσο θεωρώ ότι στο θέμα της Θράκης η αξιωματική αντιπολίτευση έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα στα μάτια της πανελληνίας κοινής γνώμης.

 

Τι μήνυμα στέλνετε στους ψηφοφόρους της Ροδόπης και συνολικά της Θράκης μια εβδομάδα πριν από τις εθνικές εκλογές; 

 

Απευθύνομαι στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας, τόσο σε Χριστιανούς όσο και σε Μουσουλμάνους και τους ζητώ ευθέως να στηρίξουν την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τρεις λόγους: Πρώτον, για να αποστομώσουν οριστικά κάθε ξένο κέντρο που επιδιώκει να χειραγωγεί εκλογικά Έλληνες πολίτες παρεμβαίνοντας απαράδεκτα στα εσωτερικά της χώρας μας. Δεύτερον, τους ζητώ να προστατέψουμε όλοι μαζί, το μοντέλο ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας που χτίσαμε με κόπο στην Θράκη και την ελευθερία συνείδησης των Μουσουλμάνων συμπολιτών μας. Τρίτον, τους παροτρύνω να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία και τώρα που είναι στραμμένα τα φώτα του πανελλήνιου ενδιαφέροντος στον ακριτικό μας Νομό, να διεκδικήσουμε την ισχυρότερη παρέμβαση μας στα κέντρα των αποφάσεων και την προώθηση σημαντικών έργων που μπορούν να καταστήσουν την Θράκη ορμητήριο οικονομικής εξωστρέφειας της Εθνικής οικονομίας, καθρέπτη ποιότητος της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας, πρότυπο Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο με όχημα το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Εγγυητή Ενεργειακής Ασφάλειας της ΕΕ και δύναμη αποτροπής και άμυνας της Πατρίδας μας.

Related posts

Ουκρανικό ναυτικό drone έπληξε ρωσικό τάνκερ στη Μαύρη Θάλασσα

editor

Στις εγκαταστάσεις παραγωγής των F-35 στο Τέξας ο Ν. Παναγιωτόπουλος

editor

Παναγιωτόπουλος: Σφραγίζουμε τα σύνορα στον Έβρο

admin
28/04/2024 2:32