28 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος Πολιτική

Ουκρανικό ναυτικό drone έπληξε ρωσικό τάνκερ στη Μαύρη Θάλασσα

Ένα ρωσικό πετρελαιοφόρο επλήγη από ουκρανικά drones στο στενό του Κερτς, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η κυκλοφορία στη στρατηγικής σημασίας γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά μέσα ενημέρωσης σ’ ένα πλαίσιο αυξανόμενων εντάσεων στη Μαύρη Θάλασσα.

Το πλοίο υπέστη ζημιές και έφθασαν επιτόπου δύο ρυμουλκά, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο το Κέντρο θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης.

Το πρακτορείο διευκρίνισε πως δεν υπάρχει διαρροή πετρελαίου από το πλοίο, το οποίο είχε πλήρωμα 11 ατόμων.

Σύμφωνα με τους Moscow Times, πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο SIG, στο οποίο έχουν επιβληθεί αμερικανικές κυρώσεις επειδή προμήθευσε καύσιμα στις ρωσικές δυνάμεις που είχαν πάει να βοηθήσουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ στη διάρκεια του πολέμου στη Συρία.

Μέλη του πληρώματος τραυματίσθηκαν από θραύσματα γυαλιού κατά την επίθεση, ανέφερε στην πλατφόρμα Telegram ένας δημόσιος αξιωματούχος που έχει διοριστεί από τη Ρωσία στην ουκρανική περιφέρεια της Ζαπορίζια, ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ.

Η στιγμή που το τάνκερ πλήττεται από τα ουκρανικά drones

Τις ζημιές που υπέστη το τάνκερ επιβεβαιώνουν εικόνες που έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου και μετέδωσε στο Telegram το Baza, ένα κανάλι που συνδέεται με τις ρωσικές αρχές.

Παράλληλα, βίντεο που έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο και έχει δημοσεύσει ο Ουκρανός vlogger Serhii Sternenko φαίνεται να αποτυπώνει τη στιγμή που το θαλάσσιο drone του Κιέβου χτυπά το ρωσικό δεξαμενόπλοιο κοντά στη γέφυρα της Κριμαίας

Η κυκλοφορία στη γέφυρα που συνδέει με τη Ρωσία τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία έχει προσαρτήσει η Μόσχα, διακόπηκε για τρεις ώρες πριν επαναληφθεί νωρίς σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το κέντρο ενημέρωσης για τους αυτοκινητοδρόμους.

Από την πλευρά τους, ουκρανικά ΜΜΕ ανέφεραν μέσω Telegram πως ακούστηκαν τρεις εκρήξεις κοντά στη γέφυρα. Ρωσικά αεροσκάφη απογειώθηκαν εσπευσμένα, ενώ τα φώτα στη γέφυρα έσβησαν και έκλεισε για την κίνηση των αυτοκινήτων.

Την επίθεση επιβεβαίωσε και η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Θαλάσσιων και Ποτάμιων Μεταφορών μέσω ανακοίνωσης νωρίς το πρωί του Σαββάτου:

«Στο δεξαμενόπλοιο SIG … δημιουργήθηκε μια τρύπα στο μηχανοστάσιο κοντά στην ίσαλο γραμμή στη δεξιά πλευρά του, ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές ενδείξεις, επίθεσης από θαλάσσιο drone», ανέφερε η υπηρεσία μέσω της πλατφόρμας μηνυμάτων Telegram.

Η Ουκρανία «είχε χτυπήσει» πολεμικό πλοίο της Μόσχας σε βάση στη Μαύρη Θάλασσα

Αυτή η τελευταία επίθεση πραγματοποιείται την επομένη ενός πλήγματος ουκρανικού drone σε ρωσικό πολεμικό πλοίο σε βάση στη Μαύρη Θάλασσα, στο Νοβοροσίσκ. Η επιχείρηση ήταν «επιτυχημένη», δήλωσε χθες, Παρασκευή, στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή στους κόλπους των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας SBU.

«Ο στόχος ήταν να καταδειχθεί πως η Ουκρανία μπορεί να επιτεθεί σε οποιοδήποτε ρωσικό πολεμικό πλοίο σ’ αυτή τη ζώνη», πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Related posts

Η Gazprom θα επαναλάβει τις εξαγωγές αερίου μέσω Αυστρίας, κυρίως προς Ιταλία

editor

Σαμοθράκη: Αύριο η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής

admin

«Persona non grata» ο Τσαβούσογλου στη Θράκη

editor
28/04/2024 1:00