28 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Μεγάλη απώλεια για τον συντοπίτη μας γνωστό ηθοποιό Ρένο Χαραλαμπίδη

Δύσκολες στιγμές βιώνει ο Ρένος Χαραλαμπίδης, καθώς έφυγε από τη ζωή η μητέρα του.

Ο ηθοποιός είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τους γονείς του. Σε όλες τις γιορτές επισκεπτόταν το πατρικό του σπίτι στο Σπήλαιο Έβρου, από όπου καταγόταν η μητέρα του. Πήγαινε σιδηροδρομικώς γιατί του άρεσε να διανύει τη διαδρομή με τρένο.

Συγκινητική ιστορία πίσω από τη γέννησή του Ρένου

Πίσω από τη γέννησή του κρύβεται μια πολύ συγκινητική ιστορία, την οποία ο ηθοποιός είχε αποκαλύψει στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου.

«Οι γονείς μου έκαναν προσπάθεια για παιδί από τότε που ήταν στην Γερμανία, λέγοντάς τους ότι δεν θα κάνουν ποτέ παιδί. Η μητέρα μου είπε στον πατέρα μου να χωρίσουν για αυτό το γεγονός, αλλά δεν ήθελε. Ένιωθα μια αμηχανία να μιλώ για την γέννησή μου, γιατί οι γονείς μου την είχαν αποδώσει σε θαύμα. Για να μην μείνει μια ταμπέλα οπισθοδρομική.

Στην Ελλάδα τούς είπαν πάλι ότι δεν θα κάνουν παιδί. Η μητέρα μου δούλευε σε ένα νοσοκομείο και κάποιες συνάδελφοί της τής είπαν για την αγία Ειρήνη την Χρυσοβαλάντου κι ότι κάνει το θαύμα σε στείρες γυναίκες. Πριν πάει είδε ένα όνειρο με μια μαυροφορεμένη γυναίκα μπροστά από ένα κάστρο που της έλεγε “εμένα ψάχνεις, έλα να με βρεις”. Η μητέρα μου σκέφτηκε ότι είναι αυτή και πήγε στο μοναστήρι να κάνει ένα τάμα. Μετά από αυτό πάλι δεν έπιανε παιδί κι είχε ξεχάσει το τάμα, ώσπου άρχισε να φουσκώνει.

Της είπαν ανεμογκάστρι κι όταν έδωσα σημάδια της πραγματικής μου ύπαρξης, ήταν σοκ για την ιατρική κοινωνία η γέννησή μου. Γεννήθηκα με καισαρική τομή κι η μητέρα μου πιστεύει ότι ήταν να γίνει έτσι για να έχει πάντα πάνω της μια χαρακιά και να μην λένε ότι με υιοθέτησαν», είχε πει.

Η συμβουλή που του έδωσε η μητέρα του όταν κατάλαβε ότι δεν θα παντρευτεί

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης δηλώνει πως δεν έχει φτάσει ποτέ κοντά στο γάμο, επιλέγοντας την ελευθερία του, αλλά και τη μοναξιά. Καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αυτός και ο Άλλος» με τον Θοδωρή Βαμβακάρη και τον Τάκη Γιαννούτσο, εκμυστηρεύτηκε και αποκάλυψε τη συμβουλή που του έδωσε η μητέρα του, όταν πήρε πια απόφαση ότι δεν θα παντρευτεί.

«Δεν έχω φτάσει ποτέ κοντά στον γάμο. Γνωριζόμαστε με τους γονείς μας μέχρι το τέλος. Είμαι μοναχοπαίδι.

Η μητέρα μου μού έδωσε μια συμβουλή. “Ρένο μου έχουμε καταλάβει πια τι παιδί έχουμε κάνει. Θέλω μόνο μια χάρη να μου κάνεις για να είμαι ήσυχη όταν πεθάνω. Θα βάζεις λίγα λεφτά σε ένα γηροκομείο για να ξέρουμε ότι έχεις να πας κάπου στα γεράματα και κάνε ό,τι θέλεις”. Αυτό που είπε.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τρίτη 25 Απριλίου στις 10:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου στον Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.

 

Related posts

Μπέντης Άγγελος: Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος με την “ΑΡΧΗ” του Σταύρου Σταυράκογλου

editor

Αλεξανδρούπολη: Οι Πρόσκοποι θα τιμήσουν τη θυσία των Ελλήνων Προσκόπων

editor

Ξάνθη: Διανομή τροφίμων δικαιούχων ΤΕΒΑ

editor
28/04/2024 9:19