19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Κατασχέθηκε τεράστια ποσότητα ναρκωτικών σε καράβι Έλληνα εφοπλιστή

Οι ιταλικές αρχές εντόπισαν κοκαΐνη αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ κρυμμένη σε ένα εμπορικό πλοίο της εταιρίας Laskaridis Shipping, συμφερόντων της οικογένειας Λασκαρίδη, στη Βενετία.

Φωτογραφία του tradewinds που αναφέρει την είδηση, δείχνει πλάνα από ελικόπτερο που την ώρα που πλοία του τελωνείου περιβάλλουν το bulker της ελληνικής εταιρείας Atlas, χωρητικότητας 75.000 dwt (κατασκευής 2012).

Το πλοίο, που φέρει σημαία Λιβερίας, επιθεώρησαν δύτες και από τις έρευνες εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών τυλιγμένων σε μαύρο πλαστικό.

Η Ιταλική Οικονομική Αστυνομία ανέφερε ότι η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη μέσα σε αεραγωγούς.

Συνολικά εντοπίστηκαν 570 πακέτα, βάρους 850 κιλών.

Κανένας από τους ναυτικούς στο πλοίο δεν έχει συλληφθεί, αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Οι έρευνες για τα ναρκωτικά ξεκίνησαν την Τρίτη.

Τα στοιχεία AIS δείχνουν ότι το πλοίο παρέμεινε αγκυροβολημένο στη Βενετία το πρωί της Παρασκευής. Είχε αναχωρήσει από το Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου και έφτασε στη Βενετία στις 17 Απριλίου.

 

Τα εμπορικά πλοία είναι συνήθως στόχος λαθρεμπορίου ναρκωτικών, αλλά και άλλα πλοία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από τα καρτέλ εν αγνοία πλοιοκτητών και ναυτικών.

Τον περασμένο μήνα, η Europol δήλωσε ότι περισσότεροι από 200 τόνοι κοκαΐνης έχουν μεταφερθεί μέσω των δύο πιο πολυσύχναστων λιμανιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από εγκληματικές συμμορίες, που εξασφάλισαν μοναδικούς κωδικούς εμπορευματοκιβωτίων από πληροφοριοδότες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη τακτική ολοένα και αυξάνεται από το 2018.

Τα καρτέλ ναρκωτικών πληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε διεφθαρμένους εμπλεκόμενους για να παραδώσουν τα μοναδικά στοιχεία ενός κοντέινερ που εκχωρείται μόλις γίνει η πληρωμή για τη μεταφορά.

Related posts

Στη δωρεά 10.000 προστατευτικών και χειρουργικών μασκών προς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης προχώρησε η εταιρεία GASTRADE

admin

Ορεστιάδα: Συνελήφθησαν δυο διακινητές να προωθούν λαθρομετανάστες που πέρασαν με βάρκα απ’ την Τουρκία

editor

Θράκη: Ξεκινούν οι ρίψεις εμβολιακών δολωμάτων για τη λύσσα των κόκκινων αλεπούδων

editor
19/04/2024 10:35