28 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Μπέντης Άγγελος: Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος με την “ΑΡΧΗ” του Σταύρου Σταυράκογλου

Η κλίση του στη μουσική φάνηκε από νωρίς, γι’ αυτό και επέλεξε να αφιερωθεί σε αυτήν.

Ο λόγος για τον Άγγελο Μπέντη, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αλεξανδρούπολης στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 με την παράταξη “ΑΡΧΗ” του Σταύρου Σταυράκογλου.

«Με χαρά ανακοινώνω τη συμμετοχή μου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, με τον συνδυασμό “ΑΡΧΗ για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης” και επικεφαλής, τον υποψήφιο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Σταύρο Σταυράκογλου. Με όρεξη, διάθεση και ειλικρινή αγάπη για τον τόπο μας, μπορούμε να πετύχουμε μια νέα και δυναμική ΑΡΧΗ στον Δήμο Αλεξανδρούπολης», τονίζει στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Είναι εκπαιδευτικός – καθηγητής βυζαντινής μουσικής, απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλoυ σπουδών στον τομέα της Μουσικοθεραπείας.

Πάμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη, με καταγωγή από τη Λυκόφη από την πλευρά του πατέρα του, Γεωργίου Μπέντη και Αλεξανδρούπολη από την πλευρά της μητέρας του, Πολύμνιας Μπέντη – Σβιντρίδου.

Από μικρή ηλικία ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές, τόσο στην ευρωπαϊκή μουσική, όσο και στην βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική.

Σπούδασε στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην κατεύθυνση βυζαντινής μουσικής, από όπου και αποφοίτησε με ειδίκευση: «Ερμηνεία και εκτέλεση Ψαλτικής» και βαθμό 9.73, τουτέστιν τη μέγιστη βαθμολογία των αποφοίτων του έτους.

Είναι κάτοχος διπλώματος βυζαντινής μουσικής και πτυχίου Αρμονίας με βαθμό Άριστα.

Πραγματοποίησε διετείς μεταπτυχιακές σπουδές στο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα SRH Hochschule, στην πόλη της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία, όπου και αποφοίτησε με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Master of Arts στον τομέα της Μουσικοθεραπείας.

Ο Άγγελος Μπέντης έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ και εκδηλώσεις ως σολίστ, με μουσικά σχήματα και βυζαντινές χορωδίες, αλλά και με ευρωπαϊκές πολυφωνικές χορωδίες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό (Κωνσταντινούπολη, Λονδίνο, Άαχεν Γερμανίας, Μόσχα, Βέλγιο, Βαρκελώνη, ΗΠΑ, Λουξεμβούργο).

Εργάστηκε ως μουσικοθεραπευτής στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για ΑμεΑ του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης, ως δάσκαλος μουσικής προπαιδείας στον παιδικό σταθμό «Ο Άγιος Στυλιανός» του Νιαρχείου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, ενώ παράλληλα συνέστησε και διηύθυνε την Παιδική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.

Είναι εκπαιδευτικός β/θμιας εκπαίδευσης, έχοντας εργαστεί τα τελευταία χρόνια ως καθηγητής βυζαντινής μουσικής στα μουσικά σχολεία Αλεξανδρούπολης, Αργολίδας και Σπάρτης. Κατά το φετινό σχολικό έτος εργάζεται στην β/θμια εκπαίδευση Έβρου και είναι καθηγητής βυζαντινής μουσικής στο ωδείο «ΦΑΕΘΩΝ».

«Με την παράταξη ΑΡΧΗ και επικεφαλής τον Σταύρο Σταυράκογλου, στόχος μας είναι η δημιουργία μιας ζωντανής πολιτιστικής σκηνής στην πόλη μας, με διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, φεστιβάλ, εργαστηρίων και εκθέσεων, σε στενή συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους και με τους τοπικούς καλλιτέχνες του ευρύτερου χώρου των παραστατικών τεχνών.

Η υποψηφιότητα μου και η συμμετοχή μου στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές στον συνδυασμό του Σταύρου Σταυράκογλου, έχει ως σκοπό να υπηρετήσει την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας, αλλά και τα συμφέροντα των συνδημοτών μου, τα οποία και θα στηρίξω με ειλικρίνεια, εντιμότητα και αξιοπρέπεια», καταλήγει ο κ. Μπέντης.

Related posts

Μ. Τσέπελης: Ζητώ προσωπικά συγγνώμη από τους συμπολίτες μου για το ατόπημα και την προκληθείσα αναστάτωση

editor

Καβάλα: Με ταχείς ρυθμούς προχωράει η εκκαθάριση της περιοχής όπου κατέπεσε το αεροσκάφος

editor

Ξάνθη: Διενέργεια δωρεάν rapid test από 31 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου

editor
28/04/2024 17:49