28 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Αν. Δημοσχάκης: Η ασφάλεια και η ειρήνη στην περιοχή ενισχύεται με την διεύρυνση της συνεργασίας με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ!

Τοποθέτηση του Αναστάσιου Δημοσχάκη στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων

“Παρέμβαση πραγματοποίησα στο πλαίσιο τηςβσυνεδρίασης της ΔΕ Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Απριλίου, με θέμα το ν/σ του Υπουργείου Άμυνας για το Ν/Σ: «Κύρωση του Μνημονίου Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Οργανισμού Επικοινωνιών και Πληροφορικής του ΝΑΤΟ εκπροσωπούμενου από την Υπηρεσία Επικοινωνιών και Πληροφορικής του ΝΑΤΟ όσον αφορά στη συνεργασία σε δραστηριότητες συσκέψεων, διοίκησης, ελέγχου, επικοινωνιών, πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης».

Στην καταληκτική τοποθέτηση μου ως προεδρεύων της ΔΕ & πριν λυθεί η συνεδρίαση αυτής μεταξύ άλλων υπογράμμισα ότι:

– Eπικροτώ κάθε προσπάθεια εμβάθυνσης της συνεργασίας & της βελτίωσης των σχέσεων μας με τους συμμάχους με στόχο στην διαφύλαξη της ασφάλειας και της ειρήνης.
– Μνημόνια συνεργασίας όπως το υπό συζήτηση αποτελούν υπόδειγμα αξιοποίησης της τεχνολογίας προς όφελος της συνεργασίας και τη διαλειτουργικότητας, σε ένα συμφωνημένο πλαίσιο πρόσβασης και διαδικασιών!!
– Ως βουλευτής του Ν.Εβρου επιδιώκω διαχρονικά κάθε είδους παρουσία και συνεργασία με τις συμμαχικές δυνάμεις γιατί αποτελούν παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή μας σε δύσκολους καιρούς …
– Τυχγάνει η Ελλάδα και ο Έβρος να αποτελούν το σύνορο της Ευρώπης προς Ανατολάς, όπου ανθίζει ο αναθεωρητισμός, καθώς και οι ασύμβατες πρακτικές με το Διεθνές Δίκαιο και το δυτικό κώδικα αξιών.
– Οι συμφωνίες όπως αυτή, που θέτει το υπό συζήτηση ν/σ ανεβάζουν την αποδοτικότητα των συνεργασιών και συμμαχιών προκειμένου να μπορούμε να είμαστε περισσότερο ευέλικτοι κι αποτελεσματικοί έναντι των προκλήσεων και κινδύνων..”

Μπορείτε να ακούσετε την τοποθέτηση στον σύνδεσμo:

Related posts

Τ. Θεοδωρικάκος: Υψώνουμε φράχτη ασφαλείας στον Έβρο, διεθνοποιούμε το πρόβλημα

editor

Μητσοτάκης: Δεν θα γίνει ανεκτή καμία παράνομη είσοδος μεταναστών στην Ελλάδα

admin

Νοίκιαζαν αυτοκίνητα με πλαστά έγγραφα και δεν τα επέστρεφαν

editor
28/04/2024 9:11