20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Στη Θράκη υποψήφιοι ακόλουθοι της Διπλωματικής Ακαδημίας του ΥΠΕΞ

Την ευκαιρία να γνωρίσουν εκ του σύνεγγυς την ιστορία, τον πολιτισμό και την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και φιλοξενία της Θράκης έχουν οι υποψήφιοι της ΚΖ΄ σειράς ακολούθων της Διπλωματικής Ακαδημίας του υπουργείου Εξωτερικών που επισκέπτονται αυτή την εβδομάδα την περιοχή. Συνοδευόμενοι από τον πρέσβη και διευθυντή της Ακαδημίας, Νικόλαο Γαριλίδη και τον υποδιευθυντή της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων Θράκης στην Ξάνθη, Αθανάσιο Παπαμάργαρη στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψής τους επισκέπτονται τις πόλεις της Ξάνθης, της Κομοτηνής, της Αλεξανδρούπολης, του Διδυμοτείχου, της Ορεστιάδας και του Σουφλίου.

Κατά τη διήμερη επίσκεψή τους στον Έβρο στον οποίο μετέβησαν σήμερα, θα συναντηθούν με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. ‘Ανθιμο στη Μονή Παναγίας του Έβρου, τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό στην έδρα της Μητρόπολης, με τον Τοποτηρητή Μουφτή Διδυμοτείχου Χασμά Οσμάν, τον πρόεδρο της ΔΕΜΠ (Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικών Περιουσιών) Διδυμοτείχου Ιρφάν Μολλά και Αλεξανδρούπολης Μουαμέρ Χατζηκερίμογλου. Θα επισκεφθούν το Φυλάκιο στις Καστανιές , το Μουσείο Καραθεοδωρή στη Βύσσα, το Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί, το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη και τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης όπου θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του οργανισμού Κώστα Χατζημιχαήλ.
Ειδικότερα βάσει του προγράμματος της επίσκεψης την Τρίτη, συναντήθηκαν στην Ξάνθη με τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμωνα στο μοναστήρι της Παναγίας της Αρχαγγελιώτισσας, με τον Τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης Χεμσερή Νεζντέν και τον πρόεδρο της ΔΕΜΠ Ξάνθης Χαλήλ Καράνταη. Περιηγήθηκαν στην Παλιά Πόλη και επισκέφθηκαν την Καπναποθήκη Π-Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης και την έδρα του Δ΄ Σώματος Στρατού όπου ενημερώθηκαν από τον Διοικητή, αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο για θέματα αρμοδιότητάς του.

Την Τετάρτη μετέβησαν στην Κομοτηνή, όπου συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμωνα στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τον Τοποτηρητή Μουφτή Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ και τον πρόεδρο της ΔΕΜΠ Κομοτηνής Ισά Σελήμ. Επισκέφθηκαν τις έδρες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ. και της της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ. στις οποίες ενημερώθηκαν επί θεμάτων αρμοδιότητάς τους από την αναπληρώτρια διευθύντρια Εκπαίδευσης Μαίρη Κοσμίδου και τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πασχάλη Συριτούδη αντίστοιχα, το Μουσείο Καλαθοπλεκτικής, ενώ περιηγήθηκαν στην πόλη της Κομοτηνής (Ιμαρέτ, Τσανάκλειος Σχολή, Βυζαντινό Τείχος).

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη 63χρονου για ναρκωτικά

admin

Εντός Δεκεμβρίου η επέκταση του φράχτη μήκους 35 χλμ. στον Έβρο

editor

Τέλεση εγκαινίων των ΣΟΕΠΟΠ παρουσία του κ. Αρχηγού ΓΕΣ.

admin
20/04/2024 0:20