27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Αναστάσιος Δημοσχάκης: Τα σύνορα στον Έβρο φυλάσσονται πλέον αποτελεσματικά!!

Ο «ΚΩΔΙΚΑΣ» ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΈΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Για μια χρήσιμη αναμόρφωση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για θέματα νόμιμης εισόδου και διαμονής πολιτών τρίτων χωρών στην Ελλάδα έκανε λόγο στην ομιλία του την Τετάρτη (29/03) επί του Ν/Σ του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με τίτλο «Κώδικας Μετανάστευσης» ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

– Τα σύνορά μας στον Έβρο φυλάσσονται πλέον αποτελεσματικά χάρη στα μέτρα φυσικής, τεχνικής, ηλεκτρονικής & ηλεκτρικής προστασίας που εφήρμοσε η Κυβέρνηση!
-Προσθετική αξία θα δώσουν οι 250 ΣΝΦ που τοποθετήθηκαν ήδη στα ΤΣΦ του Ν.Εβρου καθώς επίσης & οι Αστυνομικοί Σταθμοί Πλωτής Αστυνόμευσης που ιδρύθηκαν στον Νομό.
-Στην πρόσφατη έκτακτη επίσκεψή του (20/03/23) στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) καθώς και στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) στο Φυλάκιο Ν.Ορεστιάδας επιβεβαιώθηκε η αποτελεσματικότητα των μέτρων αποτροπής των μεταναστευτικών ροών από το πλήθος των φιλοξενουμένων/κρατουμένων αλλοδαπών στο ΠΡΟΚΕΚΑ: 0, & στο KYT: 107 Φυλακίου Ν.Ορεστιάδας
-Παρά τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού ότι δεν υφίστατο ζήτημα υπερδομής μεταναστών στην περιοχή Φυλακίου Ν.Ορεστιάδας , κάποιες πολιτικές δυνάμεις προσπάθησαν να καπηλευτούν το πατριωτικό αίσθημα των Εβριτών και επένδυσαν στην παραπληροφόρηση!!
– Το υπό συζήτηση Ν/Σ με τίτλο «Κώδικας Μετανάστευσης» πρόκειται για ένα νομοθετικό νοικοκύρεμα των προβλέψεων του Ν.4251/2014, των μεταγενέστερων τροποποιήσεων, των αυτοτελών ρυθμίσεων, των κανονιστικών πράξεων και των υπουργικών αποφάσεων που σχετίζονται με το θέμα.
– Ευχαρίστησε τον αρμόδιο Υπουργό για την αναμόρφωση της διαδικασίας των μετακλήσεων, με την οποία επιταχύνεται η κάλυψη των αναγκών για εποχιακή εργασία από αλλοδαπό εργατικό δυναμικό, χρήσιμο για τον πρωτογενή τομέα στον Ν.Έβρου.
-Ζήτησε την προσεκτική επανεξέταση και νομοθετική διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που υφίστανται με τα έγγραφα των Ελλήνων ομογενών που κατοικούν εδώ και δεκαετίες στους Νομούς Έβρου και Ροδόπης.
– Κλείνοντας έδωσε τα εύσημα στην Ελληνική Αστυνομία & στην ΕΥΠ για την εξάρθρωση καθοδηγούμενης ομάδας Αλλοδαπών από το εξωτερικό, για την αποτροπή έκνομης ενέργειας… σε βάρος ευαίσθητου στόχου στην Αθήνα!
-Μια επιτυχία που δικαιώνει την από το 2007 αναδόμηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Χώρας (ΔΑΕΕΒ) με την ίδρυση αντίστοιχης Υποδ/νσης στη Θες/νίκη με εδαφική αρμοδιότητα όλη την Β. Ελλάδα, & με εσωτερική δομή τόσο σε Αθήνα όσο & στη Θες/νίκη στα ακόλουθα Τμήματα: Εσωτερικής Τρομοκρατίας, Εξωτερικής Τρομοκρατίας, Λοιπών Εγκλημάτων Βίας, Τεχνικών Μέσων & Διοικητικής Υποστήριξης…

Μπορείτε να ακούσετε την ομιλία εδώ:

 

Related posts

Δεν περιλαμβάνεται το έργο του FSRU της Αλεξανδρούπολης στον νέο κατάλογο PCI

editor

“Σαρώνει” η εβρίτικη εταιρεία Dasteri – Φώτισε ακόμη ένα δήμο!

editor

Στην επίσκεψη Τσαβούσογλου δεν συμπεριλαμβάνονται Ξάνθη και Πομακοχώρια

editor
27/04/2024 1:58