19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Στην επίσκεψη Τσαβούσογλου δεν συμπεριλαμβάνονται Ξάνθη και Πομακοχώρια

Με την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης στις 11 το πρωί της Κυριακής ξεκινάει η το πρώτο σκέλος της επίσκεψης Τσαβούσογλου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται η ΕΡΤ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή, όπου θα συναντηθεί με διπλωμάτες και τους ψευτομουφτήδες της Ξάνθης και της Κομοτηνής, αλλά τελικά δεν θα βρεθεί στην Ξάνθη και τα Πομακοχώρια.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα συνοδεύεται από ΜΜΕ και συνεργάτες και μετά το Προξενείο θα πάει και στο μειονοτικό γυμνάσιο λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ της Κομοτηνής ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί και τον τάφο του πρώην βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ, τον οποίον η Άγκυρα έχει αναγάγει σε “ήρωα” της μειονότητας.

Το ανεπίσημο αυτό κομμάτι της επίσκεψής του ολοκληρώνεται το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 17:00 οπότε και θα μεταβεί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με προορισμό την Αθήνα για το επίσημο σκέλος των επαφών με τον Νίκο Δένδια και πιθανόν και με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Related posts

Σάββας Καλεντερίδης για Σύνοδο Κορυφής: Θα πληρώσει η Ευρώπη για το τέρας που εξέθρεψε (βίντεο)

editor

Κυβέρνηση: «Όποιος εκφράζει διαφωνία για τις απαγορεύσεις του κορωνοϊού θα συλλαμβάνεται – Δεν ανεχόμαστε ανυπακοή»

editor

Ν. Νικολόπουλος: Συνάντηση και γεύμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη – Η συζήτηση, το δώρο κι η “είδηση” για άφιξη Βαρθολομαίου στη Λευκάδα!

editor
19/04/2024 20:41