19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Δεν περιλαμβάνεται το έργο του FSRU της Αλεξανδρούπολης στον νέο κατάλογο PCI

Δεν περιλαμβάνεται το έργο του FSRU της Αλεξανδρούπολης στο νέο κατάλογο με τα έργα κοινού ενδιαφέροντος της Ε.Ε. (PCI).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν επιδιώχτηκε η εκ νέου ένταξη του έργου, δεδομένου ότι έχει πλέον ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ – ΕΣΠΑ 2014-2020), ενώ επίσης δεν εκκρεμούν θέματα αδειοδοτικά κ.λπ.

Όλα τα υπόλοιπα μεγάλα έργα του προηγούμενου καταλόγου βρίσκονται και στον καινούριο, δηλαδή ο αγωγός East Med, ο IGB, η αποθήκη αερίου της Ν. Καβάλας, και το έργο Cyprus Gas2EU.

Πέραν του φυσικού αερίου στον κατάλογο περιλαμβάνεται το αντλησιομιευτικό της Αμφιλοχίας και ο Euroasia Interconnector. Τα παραπάνω έργα μπορούν να λάβουν ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την Κομισιόν.

Ο νέος κατάλογος υποβάλλεται στο Ευρωκοινοβούλιο το οποίο με τη σειρά του θα αποφασίσει αν τον αποδέχεται ή όχι. Σημειώνεται ότι ο κατάλογος που παρουσιάστηκε ήδη έχει βρεθεί στο στόχαστρο περιβαλλοντικών οργανώσεων και κομμάτων ανά την Ευρώπη, καθώς περιλαμβάνει 30 έργα φυσικού αερίου συνολικού ύψους 30 δις. ευρώ.

Related posts

Εισαγγελική παρέμβαση για το θάνατο της 37χρονης εγκύου στο ΠΓΝΑ

editor

Η Φιλαρμονική στο Δημαρχείο Ξάνθης: Τα Κάλαντα… ήχησαν παντού!

editor

Γ. Γλήνιας: Αισιόδοξα μηνύματα για τη φετινή τουριστική κίνηση στη Σαμοθράκη

editor
19/04/2024 21:23