27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Πολιτική

Ονειρεύονται ΣΥΡΙΖΟκαθεστώς

της Μάρθας Λεκκάκου

Η Τασία Χριστοδουλουπούλου είναι απολύτως αποκαλυπτική για την «δεύτερη φορά Αριστερά» που επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Τύφλα να΄χει ο Κιμ Γιον Ουν

«Πρέπει να προετοιμαστούμε – Να μπούμε σε όλους τους θεσμούς του κράτους με δικούς μας ανθρώπους» λέει σε κομματική εκδήλωση, παρόντος του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Παρατίθεται αυτούσιο  απομαγνητοφωνημένο όλο το ηχητικό απόσπασμα – ξεγύμνωμα για το πώς θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ τη δικαιοσύνη στη χώρα αλλά και όλους τους μηχανισμούς του δημοσίου. Α λα Κιμ Γιον Ουν, Βόρειας Κορέας είναι η απάντηση. Η αποκάλυψη έγινε στην εκπομπή του «Secret» από τον  Παναγιώτη Τζένο στα Παραπολιτικά 90,1. Ιδού τί είπε η Τασία Χριστουδουλοπούλου:

«Είναι ένα ζήτημα ιδιαίτερα σοβαρό που πρέπει να προετοιμαστούμε γι΄αυτό γιατί όταν γίναμε Κυβέρνηση οι δικαστές ήταν κατά πλειοψηφία – όχι όλοι ήταν- είχαν υπηρετήσει τις Κυβερνήσεις  ΠΑΣΟΚ είτε της Νέας Δημοκρατίας.

Ενώ κανονικά θα έπρεπε το γεγονός ότι εμείς δεν είχαμε ιστορία μέσα σε αυτή την κατάσταση της Δικαιοσύνης, έπρεπε οι επιλογές μας να ήταν δεκτές με κάποιον ενθουσιασμό ή έστω επιφυλακτικότητα, ενώ αυτοί, η πλειοψηφία τους προσπαθούσαν να μάς επιτεθούν σε ό,τι πρωτοβουλία αναλαμβάναμε.

Το κύριο ήταν οι ποινικοί κώδικες που ψηφίστηκαν λίγο πριν από τις εκλογές, τις οποίες κατακρεούργησε ο γιατρός κ. Τσιάρας, επειδή ξέρει από ιατρική (γελάει) και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε απέναντι από ένα πάρα πολύ σκληρό νομικό πλαίσιο που δεν έχει καμία σχέση με το Κράτος Δικαίου, είχε αντιστοιχία με το είδος της προσβολής, δεν είχε αντιστοιχία με την επιείκεια που είναι βασική αρχή του Δικαίου, αλλά πάλι θα γίνουν τα ίδια, θα χτιστούν νέες φυλακές για να χωράνε όλοι και βεβαίως επειδή δεν θα χωράνε όλοι θα γίνουν εξεγέρσεις και θα ξαναγυρίσουμε στο γνωστό που ξέραμε πριν εμφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή εμείς κάναμε διάφορες τομές, που δεν ξέρω αν άξιζαν τον κόπο, δηλαδή με πρωτοβουλία του Επικρατείας κάναμε να γίνονται οι γραμματείς και διευθυντές αυτοί που θα είχαν τα προσόντα, ενώ είναι γνωστό ότι αν θες να κάνεις την πολιτική σου -πολύ περισσότερο εμείς που είχαμε ένα εχθρικό κράτος απέναντί μας- πρέπει να έχουμε δικούς μας ανθρώπους που να μπορούμε επιτόπου να επηρεάζουμε και να κάνουμε. Δηλαδή εγώ έχω κάτσει κι έχω σκεφτεί τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για να κυριαρχήσει το 1981 και γιατί η Νέα Δημοκρατία τότε μιλούσε για πρασινοφρουρούς. Είχαν ρίξει όλο το κόμμα μέσα σε όλους τους θεσμούς και προσπαθούσαν πραγματικά να τους ανατρέψουν μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Αυτό νομίζω λοιπόν ότι είναι το μάθημα, ότι πήραμε ένα Κράτος που ήταν ξεχαρβαλωμένο και απολύτως ταυτισμένο με τα κόμματα και προσπαθήσαμε να κάνουμε μια πολιτική που να μπορεί να δείξει σεβασμό ο κόσμος στη Δικαιοσύνη μέσα από ελαφρύτερες ποινές, από εναλλακτικές ποινές. Και τώρα θεωρείται τρομερό να ακούς μέχρι και τον Λοβέρδο να λέει ότι ίσως πρέπει να επανέλθει η ποινή του θανάτου, δηλαδή βρισκόμαστε σε επίπεδο συζήτησης γύρω από τους νόμους και την παραβατικότητα, σε εποχές σκοταδιστικές. Ανησυχείς το τί θα γίνει σε αυτή τη χώρα αν δεν τους σταματήσει κάποιος ή δεν φύγει».   

Και έτσι, με πλήρη παρρησία, από την υπουργό με τους …λιαζόμενους μετανάστες που εξαφανίζονται, αποκαλύπτονται οι μύχιοι πόθοι της Κουμουνδούρου για το «πώς καταλαμβάνεται η εξουσία, με την εγκαθίδρυση καθεστώτος, με πρακτικές …«κόπι πάστε» του ΠΑΣΟΚ 40 χρόνια πριν και ακόμη χειρότερα! Με κομματικούς φρουρούς σε όλο το Δημόσιο, ακόμη και στη Δικαιοσύνη…

Ο στόχος είναι ΣΥΡΙΖΟδικαστές, ΣΥΡΙΖΟδημόσιοι υπάλληλοι σε ανώτατες διοικητικές θέσεις, σε όλες τις βαθμίδες του ΣΥΡΙΖΟκράτους, ώστε να περνάνε ό,τι θέλουν, μέσα από μια «φιλική» καθεστωτική ΣΥΡΙΖΟφρουρά.

Η ατάκα «Να μπούμε μέσα στους θεσμούς» είναι η πιο χαρακτηριστική. Να μπουκάρουμε δηλαδή, να κάνουμε κατάληψη…

Αλήθεια, καταπληκτική άποψη για την “προοδευτική κυβέρνηση” που θέλουν να ηγηθούν.

Πηγή: afteroffice.gr

Related posts

Δάφνη Χαλκιά – Σταυράκη: «Θέλω η Σαμοθράκη να ‘χαμογελάσει’ και πάλι» (pics)

admin

Ν. Χαρδαλιάς: Η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία δηλώνει παρούσα

editor

Νέο μέλος στην Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) η Κατερίνα Καραμήτσου –Γιαννέλου, αντιδήμαρχος Σαμοθράκης

editor
27/04/2024 2:30