27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Αντιδράσεις στην Τουρκία για τον μεγάλο φωτεινό Σταυρό που τοποθετήθηκε στην Νέα Βύσσα και είναι ορατός στην Αδριανούπολη

Την αντίδραση του φερεφώνου του Ερντογάν, εφημερίδας Yeni Safak προκάλεσε ο μεγάλος φωτεινός Σταυρός που τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας στα ελληνοτουρκικά σύνορα και είναι ορατός στην Αδριανούπολη, αλλά και άλλες τουρκικές περιοχές.

Για «νέα πρόκληση» της Ελλάδας κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα αναφερόμενη στον τεράστιο Σταυρό που τοποθετήθηκε στη Νέα Βύσσα Έβρου και μάλιστα σχολιάζει στο σχετικό ρεπορτάζ της: «Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε, ειπώθηκε από τους ιερείς ότι ‘οι Τούρκοι θα μας θυμούνται κάθε φορά που τον βλέπουν’. Ο σταυρός τοποθετήθηκε φωτισμένος ώστε να είναι ορατός από την Τουρκία».

Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα της γιορτής του Σταυρού ο Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου τέλεσε αγιασμό στον εν λόγω Δταυρό πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Βαρθολομαίο Αστεριάδη και στη συνέχεια εψάλησαν οι Χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό.

Τις ακολουθίες του αγιασμού παρακολούθησαν ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Υποστράτηγος Ιωάννης Βασιλάκης και ο Διοικητής της 30ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Γεώργιος Διβάρης.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Επιθεώρηση των έργων της Περιφέρειας ΑΜΘ στον βόρειο Έβρο, έκαναν Πέτροβιτς, Βενετίδης (ΒΙΝΤΕΟ)

editor

Έβρος: Επίγεια και εναέρια μέσα προσπαθούν να σώσουν το προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς

editor

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Θείων Λειτουργιών στους Ιερούς Ναούς της Αλεξανδρούπολης

editor
27/04/2024 3:57