27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αινήσιο Δέλτα για την καταδίκη του κτηνοτρόφου: “Δώρο η απόφαση στον “φίλο” μας και “αγωνιστή” Βαρεμένο…”

Την δυσαρέσκεια του για την καταδίκη του νεαρού κτηνοτρόφου από τις Φέρες εκφράζει και το Αινήσιο Δέλτα μέσα από ανακοίνωσή του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει “Ουτε ρατσιστης ουτε φασιστας ειναι ο κτηνοτροφος μας, απλα δεν προσποιηθηκε οτι κοιμαται (οπως συμβουλευε ενας υπουργος του ΣΥΡΙΖΑ) ουτε επαθε αποτομη μυωπια, αλλα επραξε ως γνησιος ακριτας, φρουρος των συνορων που καθημερινα δραστηριοποιειται σε εκεινο το μερος.”

Ενώ στο τέλος αναφέρεται στον κύριο Βαρεμένο λέγοντας πως ο σύλλογος του κάνει  “δώρο” την απόφαση του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κύριος Βαρεμένος τον περασμένο Μάρτιο το διάστημα που ο Έβρος έδινε την δική του μάχη στα ελληνοτουρκικά σύνορα έκανε λόγο για επικίνδυνες καταστάσεις στον Έβρο και για κατοίκους που βγήκαν με καραμπίνες για να προστατεύσουν τις βίλες που παράνομα έχουν φτιάξει στην περιοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Τα δικαστήρια δεν δικάζουν με γνώμονα τον πατριωτισμό του κάθε κατηγορούμενου αλλά ωμά και ψυχρά με βάση την ποινική δικογραφία και τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους. Μέχρι εδώ καλά.

Οι ποινικοί δικαστές ουσίας όμως όταν δικάζουν οποιονδήποτε κατηγορούμενο είναι υποχρεωμένοι ιχνηλατόντας την υπόθεση να εισχωρούν στο σακίδιο που κουβαλά ο κάθε κατηγορούμενος όταν κάθεται στο σκαμνί δηλαδή στα ενδότερα της ψυχής του, τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες τελέστηκε το φερόμενο αδίκημα, τον τόπο που έλαβε χώρα, τα προτερήματα, τα μειονεκτήματα, τον ψυχισμό, την αληθινή πρόθεση του εκάστοτε κατηγορούμενου με σκοπό να εξετάσουν το γιατί της τέλεσης του φερόμενου αδικήματος, αλλά για να φτάσουν στο γιατί πρώτα πρέπει να ανοίξουν την “πόρτα” του εάν τελέστηκε το αδίκημα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όχι πόρτα υπάρχει για να ανοίξουν αλλά ούτε καν πόμολο για τους εξής λόγους:

Άδικη η απόφαση διότι σύμφωνα με το άρθρο 275 του ΚΠΔ ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα όταν τελείται αυτόφωρο πλημμέλημα ή κακούργημα ενώπιον του να προβεί σε σύλληψη.

Το δικαστήριο ναι μεν αναγνώρισε το δικαίωμα αυτό αλλά ακούστηκε από την εισαγγελική έδρα η άποψη την οποία υιοθέτησε το δικαστήριο οτι η υποχρέωση του πολίτη είναι να πάρει τηλέφωνο στην αστυνομία και τίποτα άλλο… με λίγα λόγια σύλληψη κατά τους δικαστικούς λειτουργούς είναι το τηλεφώνημα!!!

Άδικη η απόφαση διότι, σύμφωνα με το αρθρο 330 του ΠΚ παράνομη βία τελείται όταν ο δράστης με βία ή απειλή βίας εξαναγκάζει κάποιον σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή που ο εξαναγκαζόμενος δεν υποχρεούται.

Ο κτηνοτρόφος μας καταδικάστηκε γιατί απείλησε με το όπλο τους λαθρομετανάστες ξεχνώντας όμως οτι εκείνη την στιγμή τελούσαν το αδίκημα της λαθραίας εισόδου σε ξένη χώρα και άρα ήταν υποχρεωμένοι να ανεχτούν την σύλληψη είτε από αστυνομικούς που έχουν υποχρέωση είτε από κάθε πολίτη που έχει δικαίωμα, συνεπώς το αδίκημα της παράνομης βίας δεν υφίσταται.

Αδικη η αποφαση διοτι σε καμια αναπτυγμενη χωρα του κοσμου δεν διενεργειται συλληψη με παραδοση λουλουδιων και εναγκαλισμων, αλλα ναι μπορει να χρειαστει και βια και απειλη οταν πας να σταματησεις το παρον αυτοφωρο εγκλημα που τελειται μπροστα σου.
Οταν βλεπει πολιτης να τελειται βιασμος ενωπιον του τοτε δεν θα παει να σταματησει τον βιαστη με παραδοση γλυκων αλλα θα χρειαστει και βια και απειλη οπως θα εκανε και ο καθε αστυνομικος. Με την ιδια λογικη και οι αστυνομικοι σε παρομοια περιπτωση πρεπει να καταδικαστουν για παρανομη βια.

Ούτε ρατσιστής, ούτε φασίστας είναι ο κτηνοτρόφος μας, απλά δεν προσποιήθηκε ότι κοιμάται (οπως συμβούλευε ένας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ) ούτε έπαθε απότομη μυωπία, αλλά έπραξε ως γνήσιος ακρίτας, φρουρός των συνόρων που καθημερινά δραστηριοποιείται σε εκείνο το μέρος.

Είμαστε δυσαρεστημένοι με την απόφαση αλλά αυτό δεν χαλαρώνει ούτε μειώνει τον καθαρό και ειλικρινή πατριωτισμό μας γιατί ότι κάναμε το κάναμε με κόστος, θυσίες για όλους τους Έλληνες, για κάθε ελληνικό σπίτι, για κάθε παιδί από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, για το ευλογημένο χώμα που πατάμε, για την ιστορία μας, και σε καμία περίπτωση δεν αποδυναμωνόμαστε με μια απόφαση απο τρεις δικαστές και μια Εισαγγελέα γιατί έχουμε εδραιωθεί στην συνείδηση εκατομμυρίων Ελλήνων και δεν μας πτοούν οι δικαστικές αποφάσεις ( ας μην ξεχναμε τον Κολοκοτρώνη που τον βάζαμε φυλακή οι ίδιοι οι Έλληνες και αυτός δεν σταμάτησε ποτέ να πολεμά για την ΕΛΛΑΔΑ), και ούτε βραβεία θέλουμε, ούτε δάφνες και στέφανα.

Σε καμία περίπτωση δεν παραλληλίζω τον εθνικό ήρωα με εμάς απλά τον αναφέρω για να θυμήσω τι πέρασαν από τους ίδιους τους Έλληνες και παρόλο αυτά συνέχισαν τον αγώνα.

ΥΓ. Δ’ωρο η απόφαση στον φίλο μας και αγωνιστή Βαρεμένο και τους όμοιους του.”

Πάρης Παπαδάκης

Πρόεδρος Συλλόγου Αινήσιο Δέλτα.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Η οικογένεια Μίχα προχώρησε σε δωρεά για τα Ελληνικά Νοσοκομεία

admin

Σάρωσε τα βραβεία στα “BEST CITY AWARDS 2020” ο δήμος Αλεξανδρούπολης

editor

Δράμα: Αρχαιολογικός θησαυρός βρέθηκε στην κατοχή 62χρονου

editor
27/04/2024 6:46