24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Περιβάλλον Τοπικά Νέα

Έβρος: Επίγεια και εναέρια μέσα προσπαθούν να σώσουν το προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς

«Μάχη» με τις φλόγες δίνουν για δεύτερη ημέρα στη Λευκίμμη Σουφλίου, προκειμένου να σωθεί το προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς.

Έξι αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα, 34 οχήματα με 129 πυροσβέστες, οκτώ ομάδες πεζοπόρων, υδροφόρες και μηχανήματα έργου έχουν επιστρατευτεί για την προστασία του δάσους, από τη νέα πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη (01/10) στον Έβρο. Θετικός παράγοντας, το γεγονός ότι οι άνεμοι έχουν πλέον υποχωρήσει.

Ωστόσο, το μέτωπο παραμένει μεγάλο πλησίον του Εθνικού Πάρκου Λευκίμμης – Δαδιάς και για αυτό αποφασίστηκε η μετάβαση στην περιοχή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, ώστε να συντονίσει τις επιχειρήσεις.

Οι μεγάλες προσπάθειες των πυροσβεστών, των δασοφυλάκων, αλλά και εθελοντών, που επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, είχαν σαν αποτέλεσμα να διασωθεί η «καρδιά» του πυρήνα του προστατευόμενου δάσους, με τα σπάνια αρπακτικά πουλιά.

Στην περιοχή βρίσκονται συνεχώς ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, με τους αντιδημάρχους Δημήτρη Δαρούση και Γιώργο Δουκαλέτση, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς με τον συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Πρόδρομο Φωτακίδη, ενώ στο Πυροφυλάκιο Λευκίμμης έφθασε το πρωί και ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος.

Related posts

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει την τιμή να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει την Ολυμπιακή Φλόγα για τους ΧΧΧΙΙ Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες “Tokyo 2020”

admin

Σύλληψη 5 ατόμων που διενεργούσαν παράνομα έρανο

admin

372.000 ευρώ στο δήμο Ορεστιάδας για καταφύγιο αδέσποτων ζώων

editor
24/04/2024 15:00