27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Οικονομία

Σαρωτικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ για αποδείξεις

Υψηλή παραβατικότητα διαπιστώνεται κατά τους ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων που πραγματοποιούν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου καταπολέμησης φοροδιαφυγής κατά τη θερινή τουριστική περίοδο.

Σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ τον Ιούνιο, ελέγχθηκαν 7.735 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, με το μέσο ποσοστό παραβατικότητας να ανέρχεται σε 32% και τους περισσότερους ελέγχους να διεξάγονται στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Στα νησιά στην πρώτη θέση, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ελέγχων, βρίσκεται η Ζάκυνθος ενώ η παραβατικότητα χτύπησε “κόκκινο” στην Κέρκυρα με τους παραβάτες να ανέρχονται στους 6 στους 10 που ελέχθησαν.

Οι κλάδοι στους οποίους διαπιστώθηκε η μεγαλύτερη παραβατικότητα είναι οι ακόλουθοι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ:

Εκμετάλλευση ΤΑΞΙ 81%, Πλυντήρια αυτοκινήτων 75%, Ανθοπωλεία 73%, Ταξιδιωτικά πρακτορεία 68%, Μανικιούρ Πεντικιούρ 63%, Δικηγόροι 63%, Ψητοπωλεία – Σουβλατζίδικα (χωρίς τραπεζοκαθίσματα) 62%, Κομμωτήρια – Κουρεία 62%, Ενοικίαση μοτοποδηλάτων 57%, Πρατήρια καυσίμων 54%, Χερσαίες – Θαλάσσιες μεταφορές 53%, Λιανικό εμπόριο 36%, Εστίαση 33%, Καταλύματα 24%.

Related posts

Αλλαγές στις λαϊκές αγορές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

editor

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από τις Ένοπλες Δυνάμεις σε χωριά του δήμου Σουφλίου

editor

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται

editor
27/04/2024 23:23