30 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Συναντήσεις του Δ. Γκολιδάκη με τις διοικήσεις της 4ης ΥΠΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Συναντήσεις που είχαν στο επίκεντρο τα θέματα της υγείας στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη είχε αυτές τις ημέρες ο ειδικός καρδιολόγος και βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Διαμαντής Γκολιδάκης. Με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, που αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης της ΝΔ και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Γκολιδάκης επισκέφτηκε τα γραφεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης, όπου είχε συζήτηση με τον διοικητή της Περιφέρειας Δημήτρη Τσαλικάκη και την Υποδιοικήτρια Ειρήνη Χατζοπούλου.

Η επίσκεψη ήταν συμβολική, αλλά και ουσιαστική, καθώς σε αυτήν ο βουλευτής της ΝΔ επιβεβαίωσε τη μεγάλη σημασία που δίνει ο ίδιος στα ζητήματα της δημόσιας υγείας της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα ήταν και ουσιαστική, καθώς συζήτησε το μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υποδομών του Υγειονομικής Περιφέρειας που προωθεί η κυβέρνηση, όπως συμβαίνει στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος, αλλά με την κατασκευή νέων νοσοκομείων, όπως το Παιδιατρικό στο Φίλυρο και το νέο Ογκολογικό στο στρατόπεδο Καρατάσιου. «Με σταθερότητα και προγραμματισμό η κυβέρνηση συνεχίζει να κινείται στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού των υποδομών, αλλά και αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΕΣΥ και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών», σημείωσε ο κ. Γκολιδάκης.

Ο βουλευτής της ΝΔ συναντήθηκε επίσης με αντιπροσωπεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρός του Νίκος Νίτσας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου και όπως  ήταν αναμενόμενο έγινε σε πολύ καλό κλίμα. «Ως μάχιμος εδώ και χρόνια γιατρός γνωρίζω τα προβλήματα πολύ καλά. Στηρίζω και θα στηρίζω κάθε προσπάθεια που γίνεται από της μεριά σας για να κάνουμε όλες τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το σύστημά μας, για να εξασφαλίσουμε υγεία και φροντίδα για όλους τους συμπολίτες μας. Και να φτιάξουμε ένα εθνικό σύστημα υγείας που αξίζει στους Έλληνες και στις Ελληνίδες», σημείωσε ο κ. Γκολιδάκης.

Δήλωσε δε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι στο πρόσφατο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όποιον ασκεί βία κατά γιατρών και νοσηλευτών μονάδων υγείας και τουλάχιστον ενός έτους για όποιον διαταράσσει τη λειτουργία της μονάδας υγείας, με απειλές και ύβρεις κατά του προσωπικού της. Έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί στο μέλλον η βία κατά της «λευκής μπλούζας».

Στο τέλος της συνάντησης τόσο ο κ. Γκολιδάκης όσο και τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης συμφώνησαν να βρίσκονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να συζητούν και να εξετάζουν θέματα που απασχολούν τον ιατρικό κλάδο και του γιατρούς.

Related posts

Αποδοκίμασαν άγρια υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία (vids)

admin

Έλγο Δήμητρα: Ζημιά στο Δημόσιο από απευθείας ανάθεση

editor

Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης προς τους δημότες

admin
30/04/2024 18:24