28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Αποδοκίμασαν άγρια υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία (vids)

Κύμα άγριων αποδοκιμασιών, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, δέχονται ολοένα και περισσότερα στελέχη και υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ που περιοδεύουν στην Μακεδονία.

Τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη αντιλαμβάνονται, με πικρό τρόπο, ότι επιβεβαιώνονται οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στην Μακεδονία έχουν πάρει την κατιούσα μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Εξ ου και οι περιοδείες γίνονται τις περισσότερες φορές με ισχυρή αστυνομική προστασία. Το τελευταίο διάστημα οι αποδοκιμασίες κατά υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενταθεί: Κατά του Νίκου Παππά στο Κιλκίς αλλά και στην Βέροια, κατά της Αφροδίτης Σταμπουλή στις Σέρρες, κατά του Νίκου Βούτση στη Θεσσαλονίκη, κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Δράμα, στην Κατερίνη στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου κατά του βουλευτή Χάρη Τζαμακλή, κατά του Παύλου Πολάκη στη Χαλκιδική και πολλές ακόμη, μέχρι εκείνες κατά του Γιώργου Βαρεμένου στην μακρινή Μελβούρνη από ομογενείς.

Παρά ταύτα, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένουν ότι όσοι αντιδρούν και προπηλακίζουν ή υβρίζουν είναι ακροδεξιοί και νεοναζιστές.

Αποδοκίμασαν τον Χρήστο Γιαννούλη στα Γιαννιτσά

Αποδέκτης άγριων αποδοκιμασιών με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών, έγινε ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Μακεδονία Χρήστος Γιαννούλης, κατά την περιοδεία του στα Γιαννιτσά.

Ο κ. Γιαννούλης επισκέφθηκε την μακεδονική πόλη την Κυριακή και πήγε να χαιρετήσει τους κατοίκους που ήταν σε μαγαζιά, στους δρόμους και σε καφετέριες.

Δεν ήταν λίγοι ωστόσο όσοι αντέδρασαν με οργή. «Τώρα ήρθες στην Νότια Μακεδονία;» έλεγαν χαρακτηριστικά. Κάποιοι φώναζαν «προδότη» μόλις τον αντίκρισαν, ενώ κάποιοι άλλοι του είπαν ότι είναι ανεπιθύμητος στην πόλη.

«Μη με ακουμπάς!»

Ο Χρ. Γιαννούλης επιχείρησε με ήπιο τρόπο να «σπάσει» την εχθρικότητα, αγγίζοντας έναν από τους αγανακτισμένους πολίτες. «Μη με ακουμπάς, θα με λερώσεις κιόλας» του απάντησε εκείνος και του φώναζε: «Να πάτε στα Σκόπια, στα Σκόπια, προδότες, κοπριές!»

«Να μην ξαναπατήσετε εδώ!»

Λίγο πιο κάτω ο Χρ. Γιαννούλης συνάντησε έναν πατέρα με το παιδί του και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Πολίτης: Να σκέφτεστε καλύτερα αυτά που λες στην τηλεόραση
Γιαννούλης: Δεν ακούσατε τι είπα, θέλεις να ακούσεις τι είπα;
Πολίτης: Οχι δεν θέλω να ακούσω, είστε προδότης και θα ήταν προτιμότερο να μην ξαναπατήσετε εδώ πέρα
Γιαννούλης: Ποιος θα μου το απαγορεύσει;
Πολίτης: Ο κόσμος
Γιαννούλης: Δεν βλέπω κανέναν να μου το απαγορεύει
Πολίτης: Να μην ξαναπατήσετε εδώ
Γιαννούλης: Μόνο εσείς είστε ο κόσμος;
Πολίτης: Ναι, εμείς
Γιαννούλης: Είστε λίγο υπερβολικός
Πολίτης: Να θυμάστε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική

Δείτε το βίντεο από το euronews:

«Οι αποδοκιμασίες κατά των Κώστα Αρβανίτη-Αλέξανδρου Νικολαΐδη στην Εορδαία
Το απόγευμα της Τετάρτης, 17 Απριλίου, ο Κώστας Αρβανίτης, δέχθηκε νέες αποδοκιμασίες, αυτή τη φορά στην Εορδαία Πτολεμαΐδας από ομάδες πολιτών που διαμαρτύρονταν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Λίγα 24ωρα μετά τις αποδοκιμασίες στην Κατερίνη κατά του δημοσιογράφου και υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το σκηνικό επαναλήφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης κατά την είσοδό του, στο δημαρχείο Εορδαίας. Επίσης αποδοκιμάστηκε και ο έτερος υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Οι κ.κ. Αρβανίτης και Νικολαΐδης ήταν βασικοί ομιλητές σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ «Ευρώπη της Αλληλεγγύης».

Ομάδες πολιτών, αποδοκίμασαν τους δύο υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ. Μπαίνοντας στο δημαρχιακό μέγαρο τους φώναξαν συνθήματα «αλήτες, προδότες, αριστεροί».

Σύμφωνα με το kozan.gr, από νωρίς βρισκόταν σε εξέλιξη παράσταση διαμαρτυρίας, από μέλη της διαδικτυακής ομάδας «Πτολεμαίοι Μακεδόνες».

Αρβανίτης: «Νεοναζί που ήρθαν από την Κατερίνη»

Σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr ο Κώστας Αρβανίτης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους τι απαντά στους συγκεντρωμένους που φώναζαν “προδότες”: «Ζήτω η δημοκρατία, κάτω ο φασισμός. Νεοναζί δεν είναι; Που ήρθαν από την Κατερίνη; Δεν τους είδατε; Εσείς τι θα τους απαντούσατε;»

Related posts

Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Αλεξανδρούπολη

editor

Η Πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Ελλάδα επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη

editor

Ν. Μηταράκης: Ντροπή για τον πολιτισμό η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι σε 92 μετανάστες που διασώσαμε στα σύνορα

editor
28/03/2024 11:07