27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Ο Ε. Στυλιανίδης υποδέχθηκε το νέο Γερμανό Πρέσβη στην Ελλάδα

Εκτεταμένη συνάντηση με τον νέο Γερμανό Πρέσβη στην Αθήνα κ. Andreas Kindle είχε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελληνογερμανικής Φιλίας, της οποίας νέος Αντιπρόεδρος ανέλαβε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και Γραμματέας ο βουλευτής Αρκαδίας Γ. Παπαηλιού.

Η ανασυγκρότηση της Επιτροπής στόχο έχει την αναθέρμανση των διμερών σχέσεων με τη Γερμανία, την ενημέρωση για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας και φυσικά την ενθάρρυνση νέων συνεργασιών σε οικονομικό-επενδυτικό, πολιτικό, εκπαιδευτικό και φυσικά πολιτιστικό επίπεδο. Άλλωστε να σημειωθεί, ότι ο Γερμανός διπλωμάτης είναι άριστος γνώστης της αρχαίας και της νέας ελληνικής γλώσσας καθώς και βαθύς μελετητής της κλασικής παιδείας και της ιστορίας μας.

Αντίστοιχα οι πρώην Υπουργοί Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο πρόεδρος κ. Θάνος Πλεύρης που έχουν σπουδάσει στη Γερμανία γνωρίζουν τη γλώσσα και τη νοοτροπία και κράτησαν όρθιες τις διμερείς σχέσεις σε πολύ δύσκολες στιγμές κατά την πρόσφατη μεγάλη οικονομική κρίση και τα μνημόνια.

Μετά την ανταλλαγή απόψεων οι Έλληνες βουλευτές παρέθεσαν γεύμα προς τιμήν των Γερμανών συναδέλφων τους από το ομόσπονδο κράτος της Βεστφαλίας – Παλατινάτο ανταλλάσσοντας απόψεις για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Related posts

Η Τουρκία εξέφρασε την ενόχλησή της για κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ με κέντρο την Αλεξανδρούπολη

editor

Τουρκικά drones κατασκοπεύουν τον Έβρο – Η ανακάλυψη της ΕΥΠ και η ελληνική απάντηση

editor

Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΘΑ στους τουρκικούς ισχυρισμούς για την πτήση αμερικανικών αεροσκαφών Β-52 στο FIR Αθηνών

editor
27/04/2024 22:55