27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: Ο στρατός θα αναλάβει δράση «πολύ σύντομα» στα σύνορα με τον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός θα «αναλάβει δράση πολύ σύντομα» στο βόρειο τμήμα της χώρας, στα σύνορα με τον Λίβανο, όπου σημειώνονται καθημερινές ανταλλαγές πυρών με τη Χεζμπολάχ, δήλωσε χθες ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ.

Ο υπουργός ενημέρωσε τους στρατιώτες που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας ότι θα εγκαταλείψουν την περιοχή αυτή για να μετατεθούν στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ.

«Σύντομα θα αναλάβουμε δράση (…) έτσι οι δυνάμεις στον βορρά θα ενισχυθούν», είπε ο Γκάλαντ, προσθέτοντας ότι έφεδροι θα αποσυρθούν προκειμένου να προετοιμαστούν για αυτές τις μελλοντικές επιχειρήσεις.

Ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου Χερτσί Χαλεβί ανέφερε πρόσφατα ότι η πιθανότητα ενός πολέμου μέσα «τους επόμενους μήνες» στο βόρειο τμήμα της χώρας είναι σήμερα «πολύ υψηλότερη από ό,τι ήταν στο παρελθόν».

Από τότε που έγιναν οι επιθέσεις του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, οι οποίες πυροδότησαν τον πόλεμο στη Γάζα, σημειώνονται συχνές ανταλλαγές πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ, του σιιτικού ένοπλου κινήματος του Λιβάνου.

Σε περισσότερους από τρεις μήνες, περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Από την ισραηλινή πλευρά, 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων εννέα στρατιώτες και έξι πολίτες, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Το 50% των μαχητών της Χαμάς έχει σκοτωθεί ή τραυματιστεί, δηλώνει το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι το ένα τέταρτο των μαχητών της Χαμάς έχει σκοτωθεί και τουλάχιστον ακόμη ένα τέταρτο μεταξύ αυτών έχει τραυματιστεί, με τον υπουργό να τονίζει ότι αναμένει πως οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας θα διαρκέσουν μήνες.

«Το ένα τέταρτο των τρομοκρατών της Χαμάς σκοτώθηκε και τουλάχιστον ένα ακόμη τέταρτο τραυματίστηκε – η «κλεψύδρα» αδειάζει εις βάρος τους», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, σε συνάντηση που είχε με Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας.

«Θα παραμείνουν τρομοκράτες και θα πολεμήσουμε σε εστίες τρομοκρατών – και θα χρειαστούν μήνες. Από την άλλη πλευρά, οι τρομοκράτες δεν έχουν προμήθειες, δεν έχουν πυρομαχικά, δεν έχουν ενισχύσεις», είπε ο Γκάλαντ.

Related posts

Το πρώτο μήνυμα του Ικερ Κασίγιας μετά το έμφραγμα

admin

Ιταλικός Τύπος: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο απόλυτος θριαμβευτής»

editor

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο

editor
27/04/2024 22:59