27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος Πολιτική

Ιταλικός Τύπος: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο απόλυτος θριαμβευτής»

«Η πλήρης εντολή έφτασε και βρίσκεται και στον ήχο των πανηγυρισμών των οπαδών που περίμεναν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καταϊδρωμένοι, κάτω από τον ήλιο, έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας» γράφει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι «το ενδεχόμενο παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα παραμένει, αλλά την σχετική απόφαση πρόκειται να την λάβει το κόμμα του» και υπογραμμίζει, παράλληλα, ότι «όλοι μαζί, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, συγκεντρώνουν το 39,5% των ψήφων».

«Θρίαμβος των συντηρητικών στην Ελλάδα. Τώρα ο Μητσοτάκης μπορεί να κυβερνήσει μόνος του», γράφει η εφημερίδα La Repubblica και προσθέτει ότι «πρόκειται για το χρονικό μιας προαναγγελθείσας νίκης». «Ηγείται της χώρας από το 2019 και τώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο απόλυτος θριαμβευτής. Επέζησε της μείωσης της προσέλευσης που όλοι φοβόντουσαν και κέρδισε το στοίχημα που έβαλε πριν ένα μήνα», υπογραμμίζει η εφημερίδα της Ρώμης.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί ήδη να βασιστεί στη στήριξη των αγορών, οι οποίες εδώ και μέρες, έχουν θετικό πρόσημο, ενόψει της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, η γραμμή της οποίας είναι υπέρ των επιχειρήσεων και των ξένων επενδύσεων», γράφει ο απεσταλμένος της La Repubblica.

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης Στάθης Καλύβας υπενθυμίζει ότι τον Μάιο, ήδη, οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας είχαν επιβραβεύσει τη Νέα Δημοκρατία «χάρη στη σταθεροποίηση της οικονομίας και σε μια προοπτική ανάπτυξης του 2,4%, υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, μεταδίδει ότι «ο Μητσοτάκης θριαμβεύει στην Ελλάδα και εξασφαλίζει απόλυτη πλειοψηφία». «Ο Έλληνας πρωθυπουργός πανηγυρίζει και δηλώνει: “είναι η ώρα των μεταρρυθμίσεων”», προσθέτει το Ansa.

Όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τέλος, εκφράζουν έντονη ανησυχία για την είσοδο στην βουλή του κόμματος Σπαρτιάτες και υπενθυμίζουν ότι ο «εμπνευστής του, Ηλίας Κασιδιάρης έχει καταδικαστεί, πρωτόδικα, από την ελληνική δικαιοσύνη».

Related posts

Γερμανία και Γαλλία απορρίπτουν την επιβολή απαγόρευσης στη χορήγηση βίζας στους πολίτες της Ρωσίας

editor

Σαββόπουλος υπέρ Μητσοτάκη: Μας διαβεβαίωσε για την θετική του στάση – Όλα τα άλλα είναι περιττά

admin

Η νυχτερινή διασκέδαση της Αλεξανδρούπολης και οι celebrities

editor
27/04/2024 21:55