27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Αναταραχή στην Κοπή της Βασιλόπιτας: Η Απρόσμενη Ομιλία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης

Στην παραδοσιακή εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της ΔΕΕΠ Έβρου, μια αναπάντεχη κίνηση αναστάτωσε το πολιτικό σκηνικό στον Νομό Έβρου. Με ανοιχτό το στόμα έμειναν τα παρευρισκόμενα  στελέχη-μέλη της ΔΕΕΠ Έβρου της ΝΔ, όταν είδαν ότι ο πρώτος που εκλήθη να ανέβει στο βήμα να απευθύνει χαιρετισμό για την εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου της ΝΔ Άκης Παρασκευόπουλος αδιαφορώντας για το τυπικό πρωτόκολλο  και την παρουσία προσκεκλημένων όπως οι Βουλευτές του κόμματος,  ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης, Αντιπεριφερειάρχες, η συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Έλενα Σώκου και άλλα γνωστά στελέχη της ΝΔ, κάλεσε πρώτο στο βήμα τον Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη! Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης αντί χαιρετισμού, προέβη σε έναν απολογισμό της προηγούμενης θητείας του, ξεκινώντας μια ομιλία που έμοιαζε περισσότερο με προεκλογικό λόγο παρά με το αναμενόμενο τυπικό χαιρετισμό. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε αναστάτωση, εξοργίζοντας πολλά στελέχη της ΝΔ, καθώς ο Γιάννης Ζαμπούκης αυτοπροσδιορίζεται ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ το οποίο και επίσημα τον στήριξε στις εκλογές του 2019. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες εμφανίστηκε και στην κοπή βασιλόπιτας του ΠΑΣΟΚ στην Αλεξανδρούπολη, ενώ ταυτόχρονα όλοι θυμούνται τους σφιχτούς εναγκαλισμούς με τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές του περασμένου Μαΐου και την αμέριστη στήριξη του στην πασοκοφερμένη υποψήφια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα κάποιοι αναρωτιόταν μήπως προσχώρησε στη ΝΔ και δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι κατά πόσον η εν λόγω κίνηση ήταν μια στρατηγική κεντρική επιλογή ή μια προκλητική  πράξη του Προέδρου της ΔΕΕΠ Έβρου προκειμένου να επιδείξει την άριστη σχέση του με τον Δήμαρχο σε διάφορα μέτωπα, και ποιες θα είναι οι πολιτικές συνέπειες αυτής της απρόβλεπτης στιγμής ενόψει και των ευρωεκλογών.

Σε μια περίοδο όπου ο πολιτικός διάλογος έχει ήδη φορτιστεί, το εν λόγω συμβάν φαίνεται να έχει προσθέσει άλλη μια πτυχή στο διαρκώς μεταβαλλόμενο πολιτικό παζλ της περιοχής. Αν και οι πολιτικές συνεδριάσεις και οι εκδηλώσεις είναι συχνά σκηνικά για την εκφραση πολιτικών προτεραιοτήτων και ανταγωνισμού, η τελευταία αυτή κίνηση ξεπερνά τα συνηθισμένα πλαίσια, δημιουργώντας ένα τουλάχιστον “περίεργο”  κλίμα δυσαρέσκειας και έντασης στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Η απρόσμενη αυτή κίνηση τροφοδοτεί τον πολιτικό διάλογο με νέα ζητήματα και αναλύσεις και μπορεί να  αποτελέσει το έναυσμα για μια νέα σειρά τοπικών εξελίξεων στα κομματικά  δρώμενα της περιοχής που περνάει ήδη μια περίοδο αναδιάταξης και αναθεώρησης. Ίσως μάλιστα να είναι η αρχή μιας μακράς κομματικής προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη των νέων μελών και του Προέδρου της ΔΕΕΠ Έβρου στις εκλογές που αναμένονται το φθινόπωρο.

Είναι πλέον ολοφάνερο πως δημιουργούνται δύο μεγάλα στρατόπεδα και ίσως ένα μικρότερο. Το ένα είναι το δίδυμο Χρήστος Δερμετζόπουλος – Άκης Παρασκευόπουλος το οποίο επικουρείται από τα στενά επαγγελματικά και πολιτικά συμφέροντα τους.  Ο “εκλεκτός” τους, τον οποίο  προωθούν για πρόεδρο ΔΕΕΠ, είναι ο Γιάννης Τάκας, Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Απαλού “Ο Φάρος”.

Απέναντι φαίνεται ότι παρατάσσονται οι περισσότεροι εκ των υπολοίπων οι οποίοι σέβονται, επιδιώκουν και υπηρετούν την ενότητα και την ανάπτυξη της δυναμικής της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι ενοχλημένοι με σενάρια που αναδεικνύονται τακτικά και αφορούν διάφορα προσωπικά παιχνίδια και υπόγειες διαδρομές που εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες που λαβώνουν το κόμμα της ΝΔ.

Αυτό το “μπλοκ” βολιδοσκοπεί και μάλλον έπεισε μια γνωστή προσωπικότητα για την διεκδίκηση της Προεδρίας της ΔΕΕΠ Έβρου. Υπάρχει και ένα σενάριο για μια 3η υποψηφιότητα και μάλιστα γυναικεία,  την οποία θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον.

Related posts

Έφθασαν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια – Τo ΓΠΝΑ ετοιμάζεται ως εμβολιαστικό Κέντρο για τους υγειονομικούς

editor

Δωρεά απινιδωτή από το Σύλλογο Γονέων στο 5ο Δημοτικό σχολείο Αλεξανδρούπολης

editor

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την αναπληρώτρια του Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα

editor
27/04/2024 15:18