2 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Δωρεά απινιδωτή από το Σύλλογο Γονέων στο 5ο Δημοτικό σχολείο Αλεξανδρούπολης

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολη θέλοντας να κάνει ένα δώρο ζωής, ένα βήμα προς την προώθηση της ασφάλειας και της προστασίας των μελών της σχολικής μας κοινότητας προέβη στην αγορά Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή τον οποίο παρέδωσε στο διδακτικό προσωπικό του σχολείου.

Ο απινιδωτής είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός εξοπλισμός που μπορεί να σώσει ζωές σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής. Με άμεση παρέμβαση και τη χρήση του, αυξάνονται δραματικά οι πιθανότητες επιβίωσης και ανάκαμψης του πάσχοντα.

Η παροχή αυτού του εξοπλισμού στο σχολείο μας επιτρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε τα κατάλληλα μέσα για να αντιδράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά σε έκτακτες καταστάσεις υγείας που αφορούν το καρδιαγγειακό σύστημα.

Διασφαλίζεται ότι ο απινιδωτής θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο του σχολείου, ώστε να είναι προσβάσιμος και εύκολα αναγνωρίσιμος σε περίπτωση ανάγκης και το προσεχές διάστημα προγραμματίζεται εκπαίδευση και πιστοποίηση σε θέματα πρώτων βοηθειών και στη χρήση απινιδωτή και καταγραφή του στον εθνικό χάρτη απινιδωτών.

Ευχή όλων είναι να μην υπάρξει ανάγκη να χρησιμοποιηθεί, η αξία όμως μιας ζωής που θα σωθεί με τη χρήση του δεν συγκρίνεται με το κόστος αγοράς ενός τέτοιου εξοπλισμού.

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Προκλήθηκαν ζημιές από την κακοκαιρία

admin

Η δύσκολη διαδρομή της 8χρονης Αλεξίας εκτός της ΜΕΘ

admin

Εκδόθηκε η απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας για το Δήμο Αλεξανδρούπολης

admin
02/05/2024 11:28