27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Με φόντο τον Κεμάλ ο Κασσελάκης στην Πόλη

του Ειδικού συνεργάτη (“το πιστόλι”)

Μετά λοιπόν τα… «Κατεχόμενα» που δεν ήξερε πως να τα αποκαλέσει και τα είπε «κρατίδιο» εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι φωτογραφήθηκε, με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, με φόντο το πορτρέτο του Κεμάλ Ατατούρκ.

Κυριακή 7 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Απορίας άξιον είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης φωτογραφήθηκε με φόντο τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Αν θυμόμαστε καλά κανένας ξένος ηγέτης μέχρι σήμερα δεν έχει φωτογραφηθεί με τον αδίστακτο πρώην πρόεδρο της Τουρκίας ακόμα και σε συναντήσεις με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ήταν τυχαίο ή μήπως ο κύριος Κασσελακης δεν γνωρίζει βασικά ιστορικά γεγονότα;

Υπενθυμίζεται ότι τον επικεφαλή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνόδευε ο διπλωματικός του σύμβουλος, Βαγγέλης Κλαπαδάκης, ο βουλευτής Ευάγγελος Αποστολάκης, ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, Μανώλης Καπνισάκης και ο πρώην βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Γιάννης Μπουρνούς.

Τι συζήτησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους

Στεφανος Κασσελάκης: «Ευχαριστώ πολύ για τα θερμά σας λόγια, τη θερμή υποδοχή. Να σας ευχαριστήσω καταρχήν για τη στήριξη που έχετε δώσει στην ελληνορθόδοξη κοινότητα εδώ στην Κωνσταντινούπολη, σε πολλά ζητήματα αλλά κυρίως σε ζητήματα υποδομών. Μπορεί να μην το ξέρετε αλλά έχω ρίζες στην Πόλη.

Ο προπάππους μου και η γιαγιά μου ήταν από εδώ. Άρα αισθάνομαι και συγκινημένος και στο σπίτι μου, εδώ, στην Πόλη. Είμαστε ως αξιωματική αντιπολίτευση, και εγώ προσωπικά, υπέρ του θετικού διαλόγου, της “θετικής ατζέντας”, μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και όλης της προσπάθειας την οποία κι εσείς υποστηρίζετε για ειρήνη μεταξύ των δύο λαών.

Γνωρίζω, επίσης, ότι κι εσείς έχετε εφαρμόσει ένα μεταρρυθμιστικό έργο εδώ στην Κωνσταντινούπολη, όπως πχ με τις διάφορες κοινότητες, αλλά και με το μετρό.

Όπως μπορούμε να καλλιεργήσουμε τις σχέσεις μας από εδώ και πέρα θετικά, θα ήταν ευπρόσδεκτο για εμάς και είμαστε στη διάθεσή σας, να συνεχίσουμε αυτό τον διάλογο και να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας και θα είστε ευπρόσδεκτοι βεβαίως και στην Αθήνα να μας συναντήσετε εκεί όταν μας επισκεφτείτε».

Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης υπογράμμισε: «Κύριε Πρόεδρε, χαίρομαι πολύ που σας βλέπω στην Κωνσταντινούπολη. Πρώτα απ’ όλα, σας εύχομαι μία όμορφη μέρα. Σας τοποθετήσαμε απέναντι σε μία υπέροχη φωτογραφία της Κωνσταντινούπολης, ώστε τόσο η θέρμη όσο και τα συναισθήματά σας, να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι βέβαια –σε μεγάλο βαθμό– συνδεδεμένες με εκείνες της Κωνσταντινούπολης με πόλεις της Ελλάδας. Μπορώ να πω ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση πρόσφατα.

Τα τελευταία τρία χρόνια, είχαμε μία πολύ ιδιαίτερη περίοδο σχέσεων με πολλές πόλεις της Ελλάδας, ιδίως με την Αθήνα, τόσο μέσω των μεμονωμένων πόλεων όσο και μέσω του Β40, του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων που έχουμε δημιουργήσει από κοινού. Φυσικά, θέλουμε να το αναπτύξουμε αυτό ακόμη περισσότερο και να το διαχειρισθούμε με τη μορφή πολύ εντατικότερων δεσμών.

Έχουμε μπροστά μας εκλογές, ελπίζω να μπορέσουμε να κάνουμε ισχυρότερα βήματα μεταξύ των πόλεων, με το πέρας αυτών. Σας καλωσόρισα ως Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και ήθελα να μοιρασθώ μαζί σας αυτά τα συναισθήματα.

Ωστόσο, ταυτόχρονα, ως μέλος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, ως μέλος ενός σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, με συνοδεύει σήμερα ο κ. Γκοχάν, ο αναπληρωτής επικεφαλής της ομάδας μας από τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας.

Ως κόμμα με το οποίο έχουμε καλές σχέσεις, σας συγχαίρω για την εκλογή σας ως Προέδρου και σας εύχομαι πολλές επιτυχίες. Ήταν μία σύμπτωση πριν από λίγο καιρό. Είχα μία τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο, κ. Ουζγιούρ Οζέλ και εύχομαι αυτή η διαδικασία, η οποία συμπίπτει με την ανάληψη της προεδρίας του, αυτήν την περίοδο, να είναι επιτυχημένη και για τις δύο χώρες. Θα ήθελα, με αυτήν την ευκαιρία, να σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του. Σας καλωσορίζω και πάλι και σας εύχομαι κάθε επιτυχία».

Πηγή: afteroffice.gr

Related posts

Στον Έβρο βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος

admin

Η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της ΕΕ, τόνισαν οι επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων Ουγγαρίας και Αυστρίας

editor

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. με τη Συντονίστρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσ/νίκη

editor
27/04/2024 23:49