28 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Πρωτοβουλία για την ολιστική Ανασυγκρότηση του Έβρου αναλαμβάνει η Περιφερειακή Ενότητα

Πρωτοβουλία για την ολιστική Ανασυγκρότηση του Έβρου αναλαμβάνει η Περιφερειακή Ενότητα του νομού. Ως πρώτο βήμα ανοίγει διάλογο με τους φορείς και την κοινωνία, προκειμένου να προχωρήσει στο σχεδιασμό της στρατηγικής και στη συνέχεια, σε συνεργασία με την Πολιτεία, στη ολιστική ανασυγκρότηση του νομού, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2022 και του 2023.

Για το σκοπό αυτό διοργανώνει ειδική εκδήλωση με θέμα: «Ανασυγκρότηση του Έβρου», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 10:00πμ, στο Νομαρχείο (Βασ. Αλεξάνδρου & Ψαρών, Αλεξανδρούπολη).

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου Βασίλης Δελησταμάτης, δήλωσε ανακοινώνοντας την Πρωτοβουλία: «Η ανασυγκρότηση του νομού απαιτεί όραμα, ολιστική προσέγγιση, ολοκληρωμένη στρατηγική και συνεργασία του συνόλου των παραγωγικών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων του νομού. Απαιτούνται παρεμβάσεις, οι οποίες δεν θα επουλώνουν απλά τις πληγές που άνοιξε η καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου, αλλά θα διασφαλίζουν μια πλήρη και πολυεπίπεδη ανάπτυξη.

Με πρόπλασμα τα εντυπωσιακά πλεονεκτήματα του νομού, την επιστημονική υποστήριξη και τη δεδηλωμένη πρόθεση στήριξης από την Πολιτεία, τοποθετούμε το θεμέλιο λίθο για τον Έβρο των επόμενων δεκαετιών”.

Στην εκδήλωση θα παραστούν και θα καταθέσουν τις απόψεις τους ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για την κατάρτιση Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Έβρο Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής του νομού Σταύρος Κελέτσης, ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Μέλος της Ειδικής Επιτροπής για την κατάρτιση Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Έβρο Φώτιος Μάρης, καθώς και ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σταύρος Μπένος, επίσης Μέλος της Ειδικής Επιτροπής για την κατάρτιση Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Έβρο και επικεφαλής της επιτροπής ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων θα δοθεί ο λόγος στους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων του νομού για να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Το σύνολο των τοποθετήσεων θα καταγραφεί και θα τεθεί σε γνώση της Επιτροπής εξειδικευμένων επιστημόνων, οι οποίοι στη συνέχεια θα αναλάβουν να προτείνουν μια ολιστική στρατηγική προσέγγιση για την ανασυγκρότηση του νομού.

Related posts

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη

admin

Πρόγραμμα οικονομικής στήριξης από τον δικηγόρο Φώτο Πιττάτζη και την Fine Life Group

admin

Θα ηχήσουν οι σειρήνες σήμερα στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων – 23»

editor
28/04/2024 2:36