3 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Δράμα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης

Υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, σε οικισμό της Δράμας εξιχνιάσθηκε έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί – μέλη συμμορίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και περί όπλων. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς της που αναζητούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον ιατρό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την παθούσα και με το πρόσχημα ότι η κόρη της έχει τραυματισθεί και χρειάζεται άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης, κατάφερε να την πείσει  να παραδώσει στους αλλοδαπούς συνεργούς του το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.

Έπειτα από καταγγελία του περιστατικού πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δράστες να μεταβαίνουν με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο έξω από την οικία της γυναίκας.

Μάλιστα ο ένας από αυτούς, κατά σύλληψη του αντιστάθηκε σθεναρά.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ρόπαλο, δύο πτυσσόμενοι σουγιάδες και μία μεταλλική σιδερογροθιά.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, για την ταυτοποίηση των συνεργών της και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Related posts

Έβρος: Αγώνας για να αποκατασταθούν οι βλάβες ηλεκτροδότησης – Ενισχύονται τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ

editor

Την 2η θέση κατέκτησε η φοιτητική ομάδα “iGEM Thrace” του ΔΠΘ σε διαγωνισμό επιχειρηματικότητας

editor

Τοποθέτηση Προϊσταμένων στις Διευθύνσεις Δασών και τα Δασαρχεία της Ε.Ε.Δ.Π. Μακεδονίας – Θράκης

editor
03/05/2024 18:58