27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Στ. Κελέτσης: Στόχος της πολιτικής μας είναι να μη χαθεί καθόλου χρόνος αλλά ούτε και ένα ευρώ

Στόχος της πολιτικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να μην χαθεί ούτε χρόνος «αλλά ούτε και ένα ευρώ» όπως σημείωσε κατά την ομιλία του στο 1ο Αγροδιατροφικό Συνέδριο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης προσθέτοντας ότι «η εκμετάλλευση στο έπακρο των ευρωπαϊκών πόρων είναι επίσης ένα από τα ζητούμενα για μια αποτελεσματική αγροτική πολιτική».

Ο κ. Κελέτσης επεσήμανε πως «η αυτάρκεια και η ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων της χώρας αποτελούν δύο από τα βασικά ζητήματα για τα οποία εργαζόμαστε ώστε να χτίσουμε το παρόν και το μέλλον της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας».

Σημείωσε ότι ο πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και τη Ουκρανία αλλά και η πανδημία του κορονοϊού ανέδειξαν την αξία που έχει ο αγροτικός τομέας για την εξασφάλιση της αυτάρκειας της χώρας.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην κλιματική αλλαγή και στις επιπτώσεις της οι οποίες θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη «στη χάραξη οποιασδήποτε αγροτικής πολιτικής αλλά και στην οργάνωση γενικότερα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Κράτους».

Μιλώντας για τη Θεσσαλία, ο υφυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε με γρήγορους ρυθμούς καθώς εκτός από τις αποζημιώσεις που δόθηκαν στους πληγέντες από τις πλημμύρες, παρουσιάστηκε και ένα «σχέδιο ολικής επαναφοράς, ανασύνταξης των δυνάμεων και της αγροτικής οικονομίας».

«Ειδικά για την Κτηνοτροφία εξασφαλίσαμε τους πόρους και μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων ενός Μέτρου ξεχασμένου, του 5.2, και με κάλυψη 100% θα προχωρήσουμε στην ανασύσταση των κοπαδιών, του ζωικού κεφαλαίου και την ανακατασκευή των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σε νέες βάσεις, οργανωμένα, στο πλαίσιο λειτουργίας κτηνοτροφικών Ζωνών ή Πάρκων που νομοθετούμε σε νέες βάσεις» είπε μεταξύ άλλων.

Related posts

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Η Ανεξήγητη Περίπτωση του Θ. Βουρδόλη – Πολιτικές Σκοπιμότητες στη Σκιά της Νίκης στις εκλογές του 2023

editor

Μητσοτάκης: Εχω έτοιμη την κυβέρνηση θα ορκιστεί την Τρίτη

admin

Στον Έβρο με 27 πρέσβεις ο Τ. Θεοδωρικάκος το Σάββατο

editor
27/04/2024 22:07