27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Η Ανεξήγητη Περίπτωση του Θ. Βουρδόλη – Πολιτικές Σκοπιμότητες στη Σκιά της Νίκης στις εκλογές του 2023

Στον κόσμο της τοπικής αυτοδιοίκησης, η αναγνώριση της εργασίας ενός αντιδημάρχου λογικά είναι αποτέλεσμα αξιολογικών κριτηρίων και επιδόσεων.

Στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ο πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κλπ, Θοδωρής Βουρδόλης, βρήκε τον εαυτό του εκτός προβολέων και δαφνών, παρά την αναμφισβήτητη επιτυχή του πορεία στον τομέα του αθλητισμού.

Με επιδεικτικό τρόπο ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης χώρισε την αντιδημαρχία Πολιτισμού και το κομμάτι του Αθλητισμού το έδωσε στον πρώην Αντιδήμαρχο καθαριότητας-πρασίνου και νυν Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ηλία Δαστερίδη που θεωρείται εκ των στενών ευνοουμένων του Δημάρχου.

Ο κ. Βουρδόλης φαίνεται ότι αρκέστηκε με το άχαρο ξεροκόμματο της ιδιότητας του εντεταλμένου συμβούλου που του δόθηκε την τελευταία στιγμή για τους τύπους.

Παρά την έντονη δραστηριότητα του στα social media και τις ομολογουμένως υψηλές επιδόσεις του στον Αθλητισμό του Δήμου, εισέπραξε ως “μπράβο” την απαξία του Δημάρχου ο οποίος διόρισε άλλους αντιδημάρχους με λιγότερες ψήφους, προσεγγίζοντας τα πιθανά πολιτικά κίνητρα όπως π.χ. τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Η περίπτωση Βουρδόλη μπορεί να αποτελεί ένα παράδειγμα του πώς οι πολιτικές αποφάσεις δεν βασίζονται πάντα στην απόδοση και την αντικειμενική αξιολόγηση.

Για τον κ. Βουρδόλη αυτή η εξέλιξη αποτελεί ισχυρό πλήγμα στο πολιτικό του Προφίλ, διότι είναι γνωστό ότι φιλοδοξούσε να παίξει ενεργό ρόλο στη ΝΔ στις εκλογές της ΔΕΕΠ Έβρου που αναμένονται εντός 2024.

Στο σύγχρονο πολιτικό σκηνικό, οι προσωπικές σχέσεις, οι συμμαχίες, οι σκοπιμότητες και οι εσωτερικές δυναμικές παίζουν συχνά καθοριστικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων.

Η απομάκρυνση του κ. Βουρδόλη από τη θέση του Αντιδημάρχου είναι ένα υπόδειγμα αυτής της πραγματικότητας. Άφησε αναπάντητα ερωτήματα για την αληθινή φύση της δημοτικής διακυβέρνησης.

Related posts

Κλειστά τα σχολεία σε ορεινές περιοχές της Ξάνθης και στο νησί της Θάσου

editor

Σε 67χρονο ασθενή το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

editor

Έναρξη εγγραφών στη φιλαρμονική Αλεξανδρούπολης

editor
27/04/2024 21:32