2 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος Πολιτική

Χακάν Φιντάν: Επίθεση σε όσους στηρίζουν το Ισραήλ στον πόλεμο κατά της Χαμάς

«Όσοι στηρίζουν τις ενέργειες του Ισραήλ υπό το πρόσχημα της αλληλεγγύης, είναι συνένοχοι στα εγκλήματά του» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, από το Κατάρ, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Μάλιστα Φιντάν προειδοποίησε πως η χερσαία επίθεση που έχει προαναγγείλει το Ισραήλ στη Γάζα για να εξουδετερώσει τους τρομοκράτες, «θα μετατρέψει τις μάχες σε σφαγή και θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερο πόλεμο», σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

«Η περιοχή μας βρίσκεται κυριολεκτικά σε ένα σημείο καμπής. Ή θα πάμε σε μεγαλύτερο πόλεμο ή σε ειρήνη. Όλοι οι συνομιλητές μου με τους οποίους έχω συναντήσει μοιράζονται αυτήν την αντίληψη και σημείωσε πως «θα πρέπει να κηρυχθεί αμέσως κατάπαυση του πυρός και να δημιουργηθεί ένας διάδρομος για ανθρωπιστική βοήθεια».

Ο ίδιος σημείωσε πως «εάν δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τη γεωγραφική εξάπλωση της τρέχουσας κρίσης, πολύ χειρότερες μέρες περιμένουν ολόκληρο τον κόσμο […] Τώρα είναι η ώρα να αναλάβουμε δράση για συγκεκριμένα βήματα», τόνισε και επανέλαβε πως «η μόνη λύση είναι μέσω της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους με γεωγραφική ακεραιότητα και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ». Γι’ αυτό, συνέχισε, «κάνουμε μια συγκεκριμένη πρόταση ως εγγυητές»

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν στο μήνυμά του για την ημέρα της επετείου από την ίδρυση του ΟΗΕ, χθες, υποστήριξε ότι «ειδικά από τις 7 Οκτωβρίου έχουν γίνει σφαγές στη Γάζα με στόχο αστικούς οικισμούς, χώρους λατρείας, νοσοκομεία και σχολεία, φτάνοντας σε επίπεδο γενοκτονίας» και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, η διεθνής κοινότητα δεν έχει αντιδράσει απέναντι στις παράνομες επιθέσεις της ισραηλινής κυβέρνησης εναντίον αμάχων».

Related posts

Γάζα: Αναφορές για 50 νεκρούς από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

editor

Έσπασε το «ταμπού» της υποχρεωτικότητας

editor

Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας: Νέα εκδοχή

admin
02/05/2024 1:22