27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Ο εργολάβος και ο απερχόμενος δήμαρχος

– Είμαι βέβαιος ότι το καλλιτεχνικό ονοματεπώνυμο Άκης (Πολυζώης) Παρασκευόπουλος δεν σας λέει απολύτως τίποτα. Ομολογώ πως και σε μένα δεν έλεγε τίποτα μέχρι και χθες, που έμαθα ότι πρόκειται για τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Έβρου.

Ευλόγως οι περισσότεροι από εσάς θα αναρωτηθείτε τι σημαίνει ΔΕΕΠ. Πρόκειται για τις παλιές νομαρχιακές οργανώσεις της ΝΔ. Ο πρόεδρος της συγκεκριμένης κομματικής οργάνωσης, εκτός από στέλεχος, είναι και εργολάβος δημοσίων έργων.

Μάλιστα, όπως με πληροφορεί σχετικά αξιόπιστη πηγή, έχει αναπτύξει συνεργασία με τον σημερινό δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, μέσω της ανάληψης πολλών έργων, είτε απευθείας στην εταιρεία του, είτε μέσω κοινοπραξιών. Ενδεικτικά σας αναφέρω κάτι έργα με τη ΔΕΥΑΑ με απευθείας διαπραγμάτευση που είχε με τον δήμαρχο.

Επειδή όμως είναι ο καλύτερος εργολάβος της περιοχής και κυρίως φίλος του δημάρχου, πήρε κι άλλα έργα, όπως τις αναπλάσεις των πεζοδρόμων στο κέντρο της πόλης, την πλατεία στην Άνθεια, την πλατεία στα Λουτρά.

Στην προεκλογική περίοδο ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου στηρίζει εμφανώς τον απερχόμενο δήμαρχο, Γιάννη Ζαμπούκη. Δεν σας κρύβω ότι κι εγώ θα έκανα κάτι αντίστοιχο, αν ήμουν εργολάβος και ο δήμαρχος μου έδινε τόσα πολλά έργα. Για την ιστορία και μόνο να σας πω ότι ο απερχόμενος δήμαρχος Ζαμπούκης το 2019 στηρίχθηκε από το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, ενώ στη συνέχεια κινήθηκε αριστερά, προσεγγίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή το χρήμα δεν έχει ούτε χρώμα, αλλά ούτε και κόμμα, αντιλαμβάνομαι τους λόγους που ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου αποφάσισε να συνταχθεί με τον Ζαμπούκη, που δεν σας κρύβω ότι όταν άκουσα το επώνυμό του, άρχισα να ψάχνω το μπουζουξίδικο που τραγουδά.

Δημοσιεύτηκε στη στήλη big mouth powergame.gr

Related posts

Έβρος: Πώς ο νέος φράχτης θα θωρακίσει τα σύνορα – Τα χαρακτηριστικά του

editor

Παράταση για τις εγγραφές στο Κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Σαμοθράκης

editor

Νέοι υποψήφιοι σύμβουλοι στην παράταξη “ΑΡΧΗ”

editor
27/04/2024 11:21