28 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Μ. Χρυσοχοΐδης: Προσλήψεις νοσηλευτών και πανεπιστημιακών γιατρών στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της Ελλάδας, το οποίο αποτελεί «κορμό» για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και ήδη σχεδιάζεται η περαιτέρω ενίσχυσή του, σύμφωνα με τον υπ. Υγείας.

Το αργότερο μέχρι τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ένα νοσηλευτήριο, για το οποίο έχουν ήδη δαπανηθεί 14 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του.

Μάλιστα πολλές από τις γενικότερες προσλήψεις του 2024 για το ΕΣΥ, θα αφορούν και το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον, εκτός από τις προσλήψεις των νοσηλευτών, αναμένονται και προσλήψεις πανεπιστημιακών γιατρών.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και είχε σειρά συναντήσεων με τη Διοίκηση, με τους Διευθυντές των Κλινικών του Νοσοκομείου, όπως και με το σωματείο εργαζομένων με αντικείμενο την καλύτερη λειτουργία του. Ο υπουργός Υγείας επίσης, δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους εργαζόμενους και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, για την άμεση εκκένωσή του, τον Αύγουστο, όταν ξέσπασαν οι σοβαρές πυρκαγιές στην πόλη.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία του Νοσοκομείου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της Ελλάδας, το οποίο αποτελεί «κορμό» για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και ήδη σχεδιάζεται η περαιτέρω ενίσχυσή του (εξοπλισμός, προσωπικό), ώστε να δουλέψει στον βαθμό που του αξίζει.

Ο Υπουργός Υγείας άκουσε με προσοχή όλα τα ζητήματα που έθεσε και τους προβληματισμούς που εξέφρασε το προσωπικό του Νοσοκομείου και σημείωσε ότι το υπουργείο ήδη έχει διαθέσει 14 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και τις αλλαγές που απαιτούνται. Δεσμεύτηκε επίσης, ότι άμεσα θα προχωρήσουν οι προσλήψεις για την ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όπως και θα καλυφθούν θέσεις πανεπιστημιακών ιατρών, ώστε το προσωπικό να μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα καλύτερα στα καθήκοντά του προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους ασθενείς. «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ένα σύστημα που υπηρετεί τους πολίτες. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, ούτως ώστε να το βελτιώσουμε, να αυξήσουμε το αίσθημα ικανοποίησης, να αυξήσουμε τον βαθμό της ποιότητας των υπηρεσιών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Υπουργός.

Επιπλέον, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνεχάρη τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην πρωτοφανή επιχείρηση εκκένωσης του Νοσοκομείου, κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς του Αυγούστου, διαφυλάττοντας την ασφάλεια των ασθενών.

Η πρότυπη Στεφανιαία Μονάδα της Καρδιολογικής Κλινικής

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο Υπουργός Υγείας ξεναγήθηκε στην Πρότυπη Στεφανιαία Μονάδα της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, η οποία μάλιστα είναι πιστοποιημένη ως η πρώτη Στεφανιαία Μονάδα & Αιμοδυναμικό Εργαστήριο σε Δημόσιο Νοσοκομείο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Επισκέφθηκα σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας, εδώ στην Αλεξανδρούπολη. Ένα νοσοκομείο «κορμός» για όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με αξιοθαύμαστους ανθρώπους, γιατρούς, νοσηλευτές και όλο το υπόλοιπο προσωπικό.

Είχα μια εκτεταμένη συζήτηση με τους διευθυντές όλων των κλινικών και προχωράμε στα αναγκαία συμπεράσματα, προκειμένου να οργανώσουμε την καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου.

Προσλήψεις νοσηλευτών & πανεπ. γιατρών

Διατέθηκαν ήδη 14 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου και όλες τις αλλαγές που χρειάζεται, προκειμένου να λειτουργήσει καλύτερα. Διατίθενται μεγάλα ποσά για εξοπλισμούς και προβαίνουμε σε προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίες αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται.

Ήδη, οι μισές ολοκληρώθηκαν πριν από 3 μέρες και οι υπόλοιπες θα ολοκληρωθούν μέσα στον Νοέμβριο. Συνεπώς, θα έχουμε «φρέσκο αίμα» από πλευράς νοσηλευτών, που τόσο αναγκαίοι είναι στο σύστημα.

Το ίδιο, μέχρι το αργότερο τέλος Νοεμβρίου, οι καινούργιοι γιατροί του ΕΣΥ που θα στελεχώσουν τις κλινικές του Νοσοκομείου. Θα προβούμε σε νέες προσλήψεις γιατρών μέσα στο 2024. Ένα μέρος αφορά στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Και του χρόνου θα προστεθεί ένας αρκετά ικανοποιητικός αριθμός πανεπιστημιακών γιατρών που θα στελεχώσουν την Ιατρική Σχολή, αλλά και το Νοσοκομείο και τις κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Προσπαθούμε να φέρουμε το καλύτερο δυνατό επιστημονικό προσωπικό, να καλύψουμε τις σημαντικές και βασικές ειδικότητες, έτσι ώστε το νοσοκομείο να δουλέψει στον βαθμό που του αξίζει.

Η πυρκαγιά του Αυγούστου

Θέλω, επίσης, να συγχαρώ το προσωπικό του νοσοκομείου που εκείνη τη βραδιά του Αυγούστου, εγώ από την Αθήνα, και οι δύο Υφυπουργοί μου εδώ, η διοίκηση του Νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι μπόρεσαν και εκκένωσαν το νοσοκομείο μπροστά στον κίνδυνο της πυρκαγιάς εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των ασθενών, του προσωπικού και τελικά συνέβη κάτι το οποίο ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστο και αξιέπαινο.

Τους συγχαίρω, όπως τους συγχαίρω και για την προσπάθεια που κάνουν κάθε μέρα για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς, τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης, του Έβρου, της Θράκης, της Ανατολικής Μακεδονίας, αλλά και μεγάλου τμήματος της Βορείου Ελλάδος.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ένα σύστημα που υπηρετεί τους πολίτες. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, ούτως ώστε να το βελτιώσουμε, να αυξήσουμε το αίσθημα ικανοποίησης, να αυξήσουμε τον βαθμό της ποιότητας των υπηρεσιών.

Θα εργαστούμε για τον σκοπό αυτό όλοι μαζί. Ευχαριστώ».

Related posts

Μετά από 46 χρόνια ο Παιδικός Σταθμός Σαμοθράκης διαθέτει ενεργή σύμβαση με παιδίατρο!

editor

Ξάνθη: Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

editor

Δωρεάν εισιτήρια θεάτρου και βιβλία από τον ΟΑΕΔ

admin
28/04/2024 0:40