27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης

Σας καλούμε να προσέλθετε στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης, την Πέμπτη 21.09.2023 και ώρα 19:30 στην Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010, του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα, καθώς και την αριθμ. 375/39167/02.06.2022 εγκύκλιο του ΥΠ. ΕΣ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα παρακάτω θέμα:

Έγκριση μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του έργου «Κατασκευή επεκτάσεων – νέων συνδέσεων και συντήρηση δικτύων αποχέτευσης Δημοτικής Ενότητας Αλεξανδρούπολης» (Εισηγ. κ. Τανταλάκης Θ.)
Καθορισμός νέων και Κατάργηση υφιστάμενων κενών θέσεων για Στάσιμο Εμπόριο στην Αλεξανδρούπολη (Εισηγ. κ. Ψαλτοπούλου Ελ.)
Τροποποίηση της 328/2023 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Καθορισμός θέσεων για προεκλογική προβολή των συνδυασμών ενόψει των εκλογών α’ και β’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης έτους 2023» (Εισηγ. κ. Δήμαρχος)
Έγκριση πρόσληψης Καθηγητή-καθηγήτριας Εικαστικών Τεχνών για τη διδακτική περίοδο 2023-2024 με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (με μορφή αντιτίμου) διάρκειας εννέα (9) μηνών για το χρονικό διάστημα από 1 Οκτωβρίου 2023 έως 30 Ιουνίου 2024 (Εισηγ. κ. Σιγλίδου Π.)
Τροποποίηση της 338/2023 Α.Δ.Σ. για την καταβολή των διαφορών Μ.Α.Π. ετών 2020 & 2021 σε χρήμα για τους εργαζόμενους του Δήμου Αλεξανδρούπολης (Εισηγ. κ. Κυρτσίδης Αρ.)
Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης της συμβατικής προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Αποκατάσταση καταστροφών οδικού δικτύου και υποδομών Δημοτικής Ενότητας Τραϊανούπολης» (Εισηγ. κ. Καρκάνη Π.)
Έγκριση διαγραφής οφειλών από Χρηματικούς Καταλόγους λόγω λανθασμένης εγγραφής παραβάσεων ΚΟΚ (Εισηγ. κ. Ψαλτοπούλου Ελ.)
Τροποποίηση της 342/2023 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Έγκριση ή μη διαγραφής οφειλών από χρηματικούς καταλόγους» (Εισηγ. κ. Ψαλτοπούλου Ελ.)
Έγκριση ή μη δωρεάν παραχώρησης της χρήσης της αίθουσας εκδηλώσεων του Κοινωνικού Κέντρου Λουτρού του Δήμου Αλεξανδρούπολης στον «Πολιτιστικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Λουτρού» για τρία (3) έτη (Εισηγ. κ. Ψαλτοπούλου Ελ.)
Έγκριση ή μη δωρεάν παραχώρησης της χρήσης του Κοινοτικού Καταστήματος της πρώην Κοινότητας Λουτρού του Δήμου Αλεξανδρούπολης στον «Πολιτιστικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Λουτρού» για τρία (3) έτη (Εισηγ. κ. Ψαλτοπούλου Ελ.)
Παραχώρηση χώρων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συλλόγους και φορείς του Δήμου Αλεξανδρούπολης για το σχολικό έτος 2023-2024 (Εισηγ. κ. Πετρίδης Κ.)
Παραχώρηση χώρων των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συλλόγους και φορείς του Δήμου Αλεξανδρούπολης για το σχολικό έτος 2023-2024 (Εισηγ. κ. Πετρίδης Κ.)
Έγκριση 9ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2023 του Δήμου Αλεξανδρούπολης (Εισηγ.: κ. Ιντζεπελίδου – Συτμαλίδου Ελ.)
Ακύρωση ή μη της συμβάσεως κατασκευής του κλειστού Γυμναστηρίου (Εισηγ. κ. Λαμπάκης Ευαγγ.)
Λόγοι εκτάκτου χαρακτήρα των θεμάτων:

-Το θέμα 1 συζητείται, εκτάκτως, προκειμένου να ληφθούν, άμεσα, τα μέτρα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την ασφαλή ρύθμιση της κυκλοφορίας.

  • Το θέμα 2 συζητείται, εκτάκτως, διότι υφίστανται αιτήσεις πολιτών και πρέπει να ξεκινήσει, άμεσα, η διαδικασία της προκήρυξης των θέσεων.

-Το θέμα 3 συζητείται, εκτάκτως, προκειμένου να παραχωρηθούν, άμεσα, οι χώροι, ενόψει των εκλογών α’ και β’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης στις 08.10.2023.

-Το θέμα 4 συζητείται, εκτάκτως, διότι από 01.10.2023 ξεκινά το διδακτικό έτος στο τμήμα εικαστικών του Αυτοτελούς Τμήματος Τουρισμού –Πολιτισμού- Εθελοντισμού του Δήμου μας και προέκυψε ανάγκη κάλυψης μίας ακόμη θέσης Καθηγητή-τριας Εικαστικών τεχνών, λόγω έκτακτης χορήγησης αναρρωτικής άδειας μεγάλης διάρκειας στη μοναδική τακτική υπάλληλο αυτής της ειδικότητας. Την αναγκαιότητα της κάλυψης της θέσης ενισχύει το αυξημένο ενδιαφέρον των δημοτών.

-Το θέμα 5 συζητείται, εκτάκτως, προκειμένου να μη παρέλθει ο χρόνος, κατά τον οποίο, δύναται να αποζημιωθεί ο υπάλληλος.

  • Το θέμα 6 συζητείται, εκτάκτως, διότι παρέρχεται ο χρόνος της συμβατικής προθεσμίας περαίωσης του έργου.
  • Τα θέματα 7 και 8 συζητούνται, εκτάκτως, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαγραφής από το Τμήμα Ταμείου.

-Τα θέματα 9 και 10 συζητούνται, εκτάκτως, προκειμένου να παραχωρηθούν, άμεσα, οι χώροι, προς χρήση και συντήρηση και για να καλυφθούν οι πρακτικές ανάγκες του Συλλόγου.

-Τα θέματα 11 και 12 συζητούνται, εκτάκτως, προκειμένου, να ολοκληρωθούν, όσο το δυνατόν έγκαιρα και εύρυθμα, οι διαδικασίες παραχώρησης των χώρων στο τυπικό τους κομμάτι.

-Το θέμα 13 συζητείται, εκτάκτως, διότι, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών προέκυψαν έκτακτες δαπάνες.

-Το θέμα 14 συζητείται, εκτάκτως, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, καθώς και της παρ. 5 του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα.

Η παρούσα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Καΐσας Γεώργιος

Related posts

Σχεδόν 520.000 Ουκρανοί πρόσφυγες σε μεθοριακές χώρες

editor

Σύλληψη 2 διακινητών

admin

Στολές μάχης για τους αστυνομικούς του ΑΤ Φερών

editor
27/04/2024 20:50