2 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Σύσκεψη του Σ. Κελέτση για την αποκατάσταση του Μελισσοκομικού Πάρκου Σουφλίου

Μια πρώτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6/9 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την οποία συγκάλεσε ο υφυπουργός και βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης, με τη συμμετοχή του Καθηγητή κ. Πασχάλη Χαριζάνη και υπηρεσιακών παραγόντων, με αντικείμενο την ανασύσταση και ανακατασκευή του Μελισσομικού Πάρκου που βρίσκεται στην Κοτρωνιά.

Η κατασκευή του είχε σχεδόν ολοκληρωθεί αλλά δυστυχώς έπεσε “θύμα” της πύρινης λαίλαπας και στόχος είναι η γρήγορη αποκατάστασή του για να παραδοθεί και πάλι στους πληγέντες μελισσοκόμους της περιοχής.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί αυτοψία στο κατεστραμμένο μελισσοκομικό πάρκο Σουφλίου την επόμενη Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου, του υφυπουργού μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.

Σκοπός της επίσκεψης και των επαφών που θα γίνουν με τους εμπλεκόμενους φορείς και πρόσωπα, είναι να εξεταστούν οι δυνατότητες ανακατασκευής του πάρκου που καταστράφηκε από την πυρκαγιά. Παράλληλα, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Κελέτσης, τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί την περιοχή και επιστημονικό κλιμάκιο του ΕΛΓΟ Δήμητρα, που θα περιοδεύσει σε καμένες εκτάσεις και θα διενεργήσει εδαφολογικές μελέτες, οι οποίες αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για την επόμενη ημέρα στους τομείς της αμπελουργίας, της ελαιοκομίας, της μελισσοκομίας και των βοσκότοπων του νομού.

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Το νέο πρόγραμμα πτήσεων του αεροδρομίου “Δημόκριτος” από 21/12 έως 28/2

editor

Συνάντηση του Χρήστου Μέτιου με Βούλγαρους επισήμους

editor

Ξάνθη: Παραδόθηκε και επισήμως στους λιλιπούτειους συνδημότες μας η παιδική χαρά με χορηγία της ΔΕΔΑ

editor
02/05/2024 7:58