27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Σύσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου στο Δήμο Παγγαίου

Σύσκεψη υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου και του Δημάρχου Παγγαίου κ. Φίλιππου Αναστασιάδη πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δήμου στην Ελευθερούπολη, με τη συμμετοχή Αντιπεριφερειαρχών, Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας ΑΜΘ και του Δήμου Παγγαίου.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν τα παρακάτω θέματα:

1. Έργα του Δήμου Παγγαίου τα οποία η Περιφέρεια ΑΜΘ χρηματοδοτεί από το ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 6,3 εκατομμυρίων ευρώ:

Πρόκειται για εννέα έργα που αφορούν την κατασκευή δικτύων ύδρευσης στον Ακροπόταμο και στις ορεινές περιοχές του Δήμου, την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου και δημοτικών κτιρίων, την αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης και την επέκταση του Γυμνασίου Ποδοχωρίου, τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου, την εκπόνηση γενικού σχεδίου ύδρευσης και σχεδίου ασφάλειας νερού και την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου.

2. Έργα του Δήμου τα οποία αποτελούν προτεραιότητα και για την Περιφέρεια ΑΜΘ και για το Δήμο Παγγαίου προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ. Πιο συγκεκριμένα εξετάστηκαν τα εξής έργα:

Η κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου Ορφανού, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων, γυμναστηρίου και του οικοτροφείου της Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως, συνολικού εκτιμώμενου  προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Συζητήθηκε επίσης η συμμετοχή της Περιφέρειας στην αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου με πόρους του ΕΣΠΑ και η πρόοδος του έργου ανάπλασης και αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων στον αστικό και παραλιακό ιστό του Δήμου Παγγαίου, προϋπολογισμού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, έργο του Δήμου που η Περιφέρεια υπέβαλε για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το οποίο ξεκινά.

3. Αναγκαία έργα και μελέτες στο Δήμο Παγγαίου για τα οποία η Περιφέρεια δεσμεύει πόρους από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης συνολικού προϋπολογισμού 320.000 ευρώ:

Κατασκευή πλακοσκεπούς στο κεντρικό ρέμα του Δήμου Παγγαίου, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

Κατασκευή αντλιοστασίου στα Τενάγη Κοκκινοχώματος, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.

Related posts

Εγγραφές στις Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης

editor

Διανομή τροφίμων δικαιούχων ΤΕΒΑ

editor

Κορωνοϊός: 21 νέα κρούσματα στη χώρα – 2.612 συνολικά

admin
27/04/2024 13:45